Bir Asırlık Eczane Odamızda Yaşayacak

Bir Asırlık Eczane Odamızda Yaşayacak

Ankara Eczacı Odası olarak, 1919 yılında açılan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de eczanesi olarak anılan "İstanbul Eczanesi" ne sahip çıktık. Eczanenin kapanması sonrası dolaplar sahiplenildi ve restorasyon işlemi sonrası yeniden hayata döndürüldü.

Başta İstanbul Eczanesi'nin son sahibi Ecz. Ömer Faruk Erdem olmak üzere, çok sayıda duyarlı eczacımız tarafından bağışlanan ilaç kutusu, ekipman ve tüm değerli anılarla müze olarak Odamızda yaşamaya devam edecek. Ne mutlu ki tarihi İstanbul Eczanesi 100. yılını Odamızda kutlayacak ve cumhuriyetimizle birlikte yaşayacak.

Ankara Eczacı Odası bünyesinde yer alan müze eczane, yine Odamız tarafından faaliyete geçirilen "Eczacılar Lokali" içerisinde yer alıyor. Ankara Eczacı Odası Eczacılar Lokali, eczacıların sosyal faaliyetlerde bulunacağı ve meslektaşlarıyla bir araya gelecekleri bir buluşma noktası olmayı amaçlıyor. 

Resmi Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Müze eczane ve eczacılar lokalinin resmi açılış töreni 24 Ekim tarihinde gerçekleştirildi. Törene TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, Ordu Milletvekili Dr.Şenel Yediyıldız, Ankara Milletvekili Ecz. Nevin Taşlıçay, Adana Milletvekili Ecz. Burhanettin Bulut, Gaziantep Milletvekili Ecz. İrfan Kaplan, Bursa Milletvekili Ecz. Erkan Aydın, Ankara Vali Yardımcısı İsmail Kürecik'in yanı sıra; Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülbin Özçelikay, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Terken Baydar, Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, TEB Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney, Trabzon Eczacı Odası Başkanı Ecz. Halit Hezkıl Uslu, Erzurum Eczacı Odası Başkanı Ecz. Hakan Özcan, eczacılık mesleğinin duayenlerinden Prof. Dr. Ekrem Sezik ve Prof. Dr. Okan Atay, eczanenin son sahibi Ecz. Ömer Faruk Erdem ile eczacılık fakültesi akademisyenleri, SGK-Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlükleri müdürleri, kooperatif temsilcileri ile çok sayıda kamu ve eczane eczacısı katılım sağladı.