Kamu Eczacıları Komisyonu Toplandı

Kamu Eczacıları Komisyonu Toplandı

04 Kasım 2016 Cuma günü Ankara Eczacı Odası Kamu Eczacıları Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda; kamu eczacılarının özlük hakları ile ilgili yaşadıkları sıkıntılar gündem konusu oldu. Sıkıntıların giderilmesi adına; Odamız Yönetim Kurulunun kamu ziyaretlerinde konu bütünlüğü göz önünde bulundurularak, Kamu Eczacı Komisyonu üyelerinin ve kurum temsilcilerinin de görüşmelere katılmaları kararı alındı. Ziyarette kamu eczacılarının sıkıntılarının yetkililere iletilmesi için ön çalışmaların yapılmasına, kamu kurumlarında  ve hastane eczanelerinde çalışan eczacılarımızın komisyonca ziyaret edilmesi kararı alındı.

Yakın tarihte gerçekleşmesi planlanan, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Alper CİHAN’ ın odamıza yapacağı ziyarete, Kamu Eczacı Komisyon üyelerinin de katılması kararı alındı.

Kamu eczacılarının en büyük sorunlarından biri olan maaşların yetersizliği son anda artışa engel konulması ve kurumlarda akreditasyon kadrosunun olmayışına ilişkin konuların araştırılıp, gerekli mercilere iletilmesi ile ilgili çalışmalar gerçekleştirilmesi konuşuldu.

Ayrıca komisyon üyeleri eczacılarımız Odamız üyelik prosedürünün, kamu eczacılarımıza kayıt kolaylığı için sadeleştirilmesi ve yine kamu eczacılarımıza özel yerinde üyelik işlemlerinin uygulanması, odamızın bu işlemler için personel görevlendirmesi taleplerinde bulundu.

Odamız Doz Dergisi’nde “ Kamu Eczacıları ” adlı bir bölümün oluşturulması ve Doz Dergisinin kurumlarda çalışan üyelere kurum temsilcisi aracılığı ile ulaştırılması için çalışma yapılması kararı alınmıştır.

Farmmed 2017 Kongresinde kamu eczacılarına yönelik çalışma yapılması, bu çalışmada komisyon faaliyetlerinin anlatılması ile ilgili konular görüşülmüş ve toplantıda alınan kararlar Ankara Eczacı Odası Yönetim Kuruluna sunulmuştur. 

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU