Kuru Göz Sendromunda Kullanılan Gözyaşı Raporları ve Siklosporin İçeren İmmünsupresif Göz Damlaları Raporları Hakkında

Bilindiği üzere 07.10.2016 tarih ve 29850 sayılı Resmi Gazete yayımlanan “Sosyal Güvenlik Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” ile Sağlık Uygulama Tebliği’nin bazı hükümlerinde değişiklikler meydana gelmiştir.

Bahsi geçen Tebliğ ile eklenen “4.2.33.E- Göz Hastalıkları tedavisinde kullanılan diğer ilaçlar” başlıklı maddesi değiştirilerek siklosporin içeren immünsupresif göz damlalarının rapor süreleri 1 (bir) yıl, kuru göz sendromunda kullanılan suni gözyaşları rapor süreleri ise 6 (altı) ay olarak düzenlenmişti.

Kurum tarafından 17.10.2016 tarih ve “Sağlık Uygulama Tebliğinin İlaçla İlgili Maddeleri Hakkında” başlıklı olarak yapılan duyuruda belirtilen düzenleme ile ilgili olarak bu raporların yeni düzenlenen SUT maddesinde belirtilen rapor sürelerini aşmamak kaydıyla raporlar süresi sonuna kadar geçerli olduğu belirtilmekte olup;

Yeni düzenleme ile belirtilen sürelerin rapor tarihi itibariyle mi yoksa düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle mi hesaplanması gerektiği konusunda tereddütler oluştuğu Kuruma aktarılmıştı.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Türk Eczacıları Birliği’ne iletilen 05.11.2016 tarihli yazılarında; belirtilen rapor sürelerinin hesaplanmasında düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarih olan 15.10.2016 tarihinin dikkate alınması gerektiği belirtilmektedir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

EK: TEB’den Gelen Yazı