İmza Kampanyasına Katıl!

İmza Kampanyasına Katıl!

Bilindiği üzere eczacılık mevzuatında yapılan yeni düzenleme ile tüm eczane tabelalarının tek tip olması kararlaştırılmıştır. Buna göre standartları ''Türk Eczacıları Birliği'' tarafından belirlenen yeni tabelaların 09/09/2016 tarihi itibariyle yeni açılan veya nakledilen eczaneler için yürürlüğe girdiği bilinmektedir.  "Eczacılar Ve Eczaneler Hakkındaki Yönetmelik" te bir değişiklik olmadığı taktirde 12 Nisan 2017 tarihinden sonra mevcut tüm eczanelerin tabelalarını değiştirmesi gerekecektir.

Dünya'da sadece zincir eczanelerin uyguladığı bunun dışında  hiçbir ülkede benzeri olmayan tek tip tabela uygulaması bireysel hak ve özgürlüklere aykırıdır. Tek tip tabela eczacılar arasında haksız rekabet yaratacak ve zaten ekonomik darboğazda olan her eczaneye en az 5.000 TL ek yük getirecektir. Ülkemizdeki 25.000 civarındaki eczaneye toplam maliyeti 100 milyon TL den fazla olan bu projenin iptal edilmesi amacıyla bir imza kampanyası başlatıyoruz. İmza kampanyası ülke genelinde tüm eczacılara açıktır.

Sizlerden gelecek mail ve fakslar Türk Eczacıları Birliği'ne ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna İletilecektir.

Tabelanızın değişmesini istemiyorsanız;

''Tabelama Dokunma'' yazıp eczane adı, adresi ve eczacı ismi belirtip, aeo@aeo.org.tr adresine mail atmanızı veya (312) 425 42 96 numarasına fax çekmeniz önemle rica ederiz.

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU