KKİ Uygulanmayan İlaçlar Hakkında

Türk Eczacıları Birliği’nin 18.11.2016 tarihli yapmış olduğu duyuru aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Sağlık Uygulama Tebliği'nin "4.4 - İlaçlarda uygulanacak indirim oranları ve eşdeğer ilaç uygulaması" maddesinin "4.4.1 – Uygulanacak indirim oranları" başlığı altında uygulanacak kamu kurum iskontoları (KKİ) belirlenmiştir.

Dağıtım kanallarından temin etiğimiz bilgiler doğrultusunda KKİ uygulanmayan/eksik uygulanan ilaçlar ile ilgili olarak oluşturulan liste Türk Eczacıları Birliği tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına gönderilerek, çeşitli emrivakiler ile eczacılara uygulatılarak meslektaşlarımızın zarar etmesine neden olunan uygulama hakkında ilgili firmalar nezdinde ivedilikle gerekli girişimlerin yapılması talep edilmiştir.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, Lantus Solostar isimli ürün için uygulanacak KKİ’nin 17.11.2016 tarihinden itibaren %41 olarak uygulanacağının duyurulmasının ardından, ilacın firması tarafından Türk Eczacıları Birliği’ne gönderilen yazı ile, firmanın ıskontosunu %32,5 olarak uygulamaya devam edeceğini duyurması üzerine, durum ekte yer alan yazı ile Kuruma aktarılmıştır.

EK-1: TEB’in SGK’ya Gönderdiği Yazı

EK-2: Lantus Solostar Hakkında Yazı