Eczane Çalışanlarımızın (Eczane Teknikerleri ve Diğer)  Sağlık Raporları İle İlgili Açıklama

Eczane Çalışanlarımızın (Eczane Teknikerleri ve Diğer) Sağlık Raporları İle İlgili Açıklama

İş Güvenliği ve İşci Sağlığı ile ilgili 6331 sayılı Kanunun 15. Maddesi gereği; eczanelerimizde çalışan personel (ler) in sağlık raporu almaları ve bu raporun personel özlük dosyalarında muhafaza edilmesi gerekmektedir.

Sağlık raporları, ilgili kanun maddeleri yürürlüğe girinceye kadar işyeri hekimi olma şartı aranmaksızın  Kamu Sağlık Hizmeti Sunucuları tarafından düzenlenebilecek olup, özel sağlık hizmeti sunucuları tarafından rapor düzenlenemeyecektir.

Konu ile ilgili olarak Türk Eczacıları Birliği’nin “Bölge Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanlıklarına” başlıklı yazısı ekte olup, eczane personelinizin sağlık raporu, "Risk Analizi" doldurup klasörleştirdiğiniz evraklarla birlikte muhafaza edilecek ve ilgili yetkililerin teftiş ve denetimi esnasında talep etmeleri halinde kendilerine sunulacaktır.

Meslektaşlarımıza duyurulur.

Saygılarımızla.