ECZANEDE TAKVİYE EDİCİ GIDALARIN SATIŞ VE KONTROLÜ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personeli tarafından, söz konusu bakanlıktan izin alarak üretilmiş almış ürünler ile ilgili olarak, eczanelerin satış yetkisinin olup olmadığı yönünde Ankara’nın çeşitli, bölgelerinde inceleme yapıldığı ve ceza makbuzu kesildiği öğrenilmiştir.

6197 sayılı kanunun 28’nci maddesinde,  İlgili bakanlıktan izin, ruhsat veya fiyat alınarak üretilen veya ithal edilen gıda takviyelerinin eczanelerde satılabileceği belirtilmiştir.

18 OCAK 2014 tarihli Resmi Gazete’ de yayımlanan torba yasanın 35’nci maddesi ise,  “Eczaneler için ayrıca başka herhangi bir kurum veya kuruluştan kayıt veya onay belgesi aranmaz.”Hükmüne amildir.

Konu ile ilgili Türk Eczacıları Birliği ile yaptığımız görüşmelerde, 18 Ocak ta çıkan kararın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile paylaşıldığı bilgisi alınmıştır.

Dolayısıyla, meslektaşlarımızın söz konusu ürünler için, herhangi bir izin almalarına gerek bulunmamaktadır. Tüm meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

Saygılarımızla.

Ek: Türk Eczacıları Birliği'nin Yazısı