TEB Yardımlaşma Sandığı ve Oda Aidat Borcu Olan Üyelerimiz İçin Çok Önemli Bilgilendirme

TEB Yardımlaşma Sandığı ve Oda Aidat Borcu Olan Üyelerimiz İçin Çok Önemli Bilgilendirme

Değerli Meslektaşlarımız;

Eczacı odalarına üye olmaları nedeniyle, TEB Yardımlaşma Sandığı zorunlu üyesi de olan meslektaşlarımızın, yardımlaşma sandığına olan borçlarından faizlerin silinmesi kararı, Türk Eczacıları Birliğinin 2013 Kasım ayında gerçekleştirilen 39. Olağan Büyük Kongresinde alınmıştır.

TEB tarafından odamıza gönderilen 18.12.2013 tarih ve 39.A.00/00242 sayılı yazı ile, bu hususun tüm üyelere duyurulmasını istemesi üzerine, aidat borçları olan üyelerimize  faizden arındırılmış borçlarına dair bilgilendirme mektupları, sms ve e-mail düzenlenerek  adreslerine gönderilmiştir.

Söz konusu bildirimler üzerine meslektaşlarımız tarafından yoğun şekilde geri dönüşler olmuştur. Özellikle kamuda çalışan birçok üyemizin TEB Yardımlaşma sandığı borçlarından haberdar olmadıkları anlaşılmıştır. Yukarıda da belirtildiği gibi söz konusu iletiler, borcu olan meslektaşlarımızın faiz ödemeden borçlarını kapatabilmeleri için kendilerine gönderilmiş  olup, meslektaşlarımızın ileride faiz ödemesi nedeniyle  mağdur olmaması amaçlanmıştır.

Her şeyden önce bilinmelidir ki 6643 sayılı yasanın 58. Maddesi ve TEB Yardımlaşma Sandığı Yönetmeliğinin 6 maddesi gereğince eczacı odalarına kayıt olan herkesin TEB Yardımlaşma Sandığına üye olması da zorunludur. Sandık Üyelerinin aidatlarını ise her yıl Mayıs ayı sonuna kadar ödemeleri gereklidir. Süresinde ödenmeyen aidatlar için faiz işletilmektedir.

TEB Yardımlaşma Sandığına ödenen aidatlar, sandık üyeleri adına biriktirilmektedir. Sandıktan üyelere kredi verilmesinin yanı sıra, ölüm, hastalık, muhtaçlık , afet ve benzeri hallerde karşılıksız olarak yardımda bulunulmaktadır. Herhangi bir sebeple odalardan istifa eden üyeye ise bu birikimleri yasal faiziyle iade edilmektedir. Üyenin vefatı halinde  birikimleri varislerine verilmektedir. Bu durum Yardımlaşma Sandığı Yönetmeliğinin 7. Maddesinde açıkça belirtilmektedir.

Gelinen noktada borçlu üyelerimizin önünde 31 Ocak 2014 tarihine kadar 2 seçenek bulunmaktadır.

1)    Borçlarının tamamını faizsiz şekilde ödeyerek aktif üye olarak devam edebilirler.

2)    Odaya aidat borçlarını faizsiz ödeyip üyelikten ayrılabilir ve Yardımlaşma Sandığından birikimlerini alabilirler.

31 Ocak 2014 tarihinden sonra  ödeme yapacak olan üyelerimizin faiz affından faydalanması mümkün olmayacağından, borçlu üyelerimizin anılan tarihe kadar işlem yaptırmaları önem arz etmektedir.

Borçlu üyelerimize hizmet vermek üzere Muhasebe birimimiz 31 Ocak gününe kadar öğle saatleri  dahil olmak üzere, hafta içi akşam saat 21:00, Cumartesi günü de 9:00-17:00’ a kadar açık tutulacaktır. Ödemeler kredi kartı ile yapılabilir ve İş Bankası ve Ziraat  Bankasına ait kredi kartlarına taksitli olarak yapılması mümkündür. Üyelikten ayrılmak isteyen meslektaşlarımız birikmiş Oda aidatlarını ödedikten sonra üyelikten ayrılmak istedikleri ile ilgili dilekçelerini Odamız Genel Evrak birimine bırakmaları gerekmektedir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

Saygılarımızla,

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU