2018 Nisan Dönemi Reçeteleri Hakkında (İskonto ve Reçete Başı Hizmet Bedeli Hesaplamaları)

2018 Nisan Dönemi Reçeteleri Hakkında (İskonto ve Reçete Başı Hizmet Bedeli Hesaplamaları)

SGK tarafından Medula Eczane ekranında bugün (04.05.2018) yayımlanan “2018 Nisan Dönemi Reçeteleri hakkında (iskonto ve reçete başı hizmet bedeli hesaplamaları)” başlıklı duyuru şöyledir:

“2018/1 sayılı Ek Protokol ile Protokolün (3.4) numaralı maddesinde yapılan barem düzenlemeleri sonrasında, yeni eczacı indirim oranları ve reçete başı hizmet bedelleri (RBHB), eczacıların sisteme girdikleri 2017 yılı satış hasılatı üzerinden 20/04/2018 tarihinde devreye alınmıştır. Ek Protokol ile RBHB'nde yapılan değişiklik, 20/04/2018 öncesinde MEDULA sistemine kaydedilmiş tüm reçetelere sistem tarafından uygulanmış olup, bu reçeteler için yeniden kayıt işleminde bulunulmasına gerek yoktur.

Ek Protokol ile indirim oranı değişen eczanelerin ise 20/04/2018 öncesinde kaydetmiş olduğu reçeteleri yeniden kaydetmeleri halinde reçetelerin hesaplamaları yeni indirim oranına göre yapılacaktır.

Bu işlemlerin yapılmaması eczanelerin fatura kesmesine engel teşkil etmemektedir.

Bunun dışında, 2017 yılı Satış Hasılatını yanlış beyan eden ve SSGM'lere başvurarak düzelten eczanelerin, sisteme yanlış indirim oranı ve RBHB ile kaydettiği tüm reçeteleri yeniden kaydetmesi zorunludur.”

Odamızca Kurum ile yapılan şifahi görüşmelerde;

“Ek Protokol ile indirim oranı düşen ve dönem sonlandırma işlemini yapmamış olan eczanelerimiz reçetelerini tekrar kaydedebilecektir.

Ek Protokol ile indirim oranı düşen ve dönem sonlandırma işlemini yapmış ancak evraklarını kuruma teslim etmemiş eczanelerimiz, SGK Kavaklıdere SSGM’ye oda sayfamızda önemli bilgiler bölümünde bulunan dilekçeler sekmesindeki döküm iptal dilekçesi ile başvurarak, dökümlerini iptal ederek reçetelerini tekrar kaydedebilecektir.

Ek Protokol ile indirim oranı düşen ve dönem sonlandırma işlemini yapmış ancak evraklarını kuruma teslim etmiş eczanelerimiz; kurumdan evraklarını bizzat geri alarak, dökümlerini iptal ederek reçetelerini tekrar kaydedebilecektir.

Ek Protokol ile indirim oranı düşen ancak tekrar reçetelerini kaydetmek istemeyen eczanelerimizin reçetelerini tekrar kaydetmeleri kendi inisiyatiflerinde olup, bu işlemi yapmamaları durumunda herhangi bir problem oluşmayacağı,

Ek Protokol ile indirim oranı yükselen eczanelerimizin herhangi bir işlem yapmalarına gerek yoktur.”

bilgileri tarafımıza aktarılmıştır.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

EK: 20180405 Medula Duyurusu

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU