Oda Yönetimimiz Pursaklar'da Hizmet Veren Eczacılar ile Buluştu

Oda Yönetimimiz Pursaklar'da Hizmet Veren Eczacılar ile Buluştu

Ankara Eczacı Odası (AEO) Başkanı Ecz. Süleyman Güneş,  Sayman M. Tansu Gülsoy, Yönetim Kurulu Üyeleri Ecz. Pınar Lokumcu, Ecz. İrem Murseloğlu ve Ecz. Ahmet Duman 23 Ekim tarihinde, Pursaklar'da hizmet veren eczacılar ile bir araya geldi.

Toplantı kapsamında, internet üzerinden satılan ürünlerle mücadele konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. AEO yönetimi sağlık ürünlerinin internet üzerinden illegal satışlarının takibini sağlamak için resmi internet sitesinde yer alan "Şikayet Et" sekmesi ile geri bildirimleri toplamayı hedefliyor.

Teşhis ve tedaviye dayalı olarak halkı yanıltan, halk sağlığı ile oynayan reklamların yapılmasını engellemek ve bu sitelerin yayınını ilgili mercilere ulaştırmak amacıyla oluşturulan bu bölüme yapılan bildirimler ile gerekli yasal girişimler derhal başlatılıyor.

AEO Yönetimi ayrıca, yerli ilaçlara destek verilmesi adına hastaların ithal ilaçlar yerine, yerli eş değer ilaçlara yönlendirilmesi konusunda eczacılara çağrıda bulundu.

Toplantıda eczacıların yaşadığı sorunların çözümü, mesleğin geliştirilmesi ve ilaç dışı ürünlerle ilgili  eczacıların öneri ve görüşleri alındı.