Manuel Olarak Düzenlenen Reçeteler Hakkında Önemli Duyuru

Odamıza iletilen bilgilere göre; bazı sağlık tesislerinden aşağıda açıklanan ilgili SUT hükümlerine aykırı reçeteler düzenlendiği ve eczanelerimizin de bu reçeteler ile ilgili sorunlar yaşandığı ifade edilmiştir.

Manuel olarak düzenlenen reçeteler ile ilgili SUT maddesi “4.1.1 - Ayakta tedavilerde reçetelerin düzenlenmesi” başlığının 3 üncü fıkrası “Reçetelerde hekimin adı soyadı, uzmanlık dalı veya yan uzmanlık dalı, asistanlar için ihtisas yaptığı uzmanlık dalı veya yan uzmanlık dalı, diploma numarası veya diploma tescil numarası bilgileri, ıslak imzası ile reçetenin düzenlendiği sağlık kurum veya kuruluşunun adı mutlaka yer alacaktır.” ve 6. fıkrası “Üniversite hastaneleri ile eğitim ve araştırma hastanelerinde ihtisas yapan asistanlar ile üst ihtisas yapmakta olan uzman hekimler, yalnızca ihtisas yapmakta oldukları branşın uzman hekiminin reçete etmesi gereken ilaçlar ile SUT ve eki listelerde uzman hekimlerce yazılabileceği belirtilen ilaçları reçete edebilirler.” şeklinde düzenlenmiştir. Manuel olarak yazılan reçetelerin sadece bir hekimin kaşe ve imzası ile düzenlenebileceği, istisnai bir durum olarak sadece EHU (Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı) onayı gereken ilaçlar için reçete düzenlenmesinde, farklı uzman hekim tarafından yazılan reçetelerde EHU uzman hekiminin onayı olması gerektiğinden bu reçetelerin çift hekim kaşeli olarak kabul edilebileceği, bunun dışında çift hekim kaşesi içeren reçetelerin kabul edilmeyeceği anlaşılmaktadır.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.