2017 Yılı Satış Hasılatının Girilmesi Hakkında (ÖNEMLİ)

2017 Yılı Satış Hasılatının Girilmesi Hakkında (ÖNEMLİ)

Değerli Meslektaşlarımız;

27 Mart 2018 (Bugün) tarihinde Medula provizyon sisteminde hasılat girişleri ile ilgili önemli bir duyuru yayınlanmıştır. Buna göre;

"01/04/2018 tarihinden itibaren esas alınmak üzere eczanelere ait 2017 yılı satış hasılatı tutarlarının (KDV hariç) MEDULA Eczane Uygulamasında yer alan "Bilgi Güncelleme" menüsü altında yer alan "2017 Yılı Satış Hasılatı Girişi" bölümüne kaydedilmesi gerekmektedir. Yapılan kayıtlar sözleşme yenilenmesi esnasında Kuruma ibraz edilen belgeler üzerinden kontrol edilecek olup, hak kayıpları ve mağduriyet yaşanmaması için beyan edilecek tutarların vergi dairesi kayıtları ile uyumlu olması konusunda özen gösterilmesi ve kayıtların süresi içerisinde (01/04/2018 tarihinden önce) tamamlanması gerekmektedir. Bu tarihe kadar giriş yapmayan eczanelerin sisteme reçete kaydetmesine geçici olarak izin verilmeyecek, kaydın tamamlanmasından bir süre sonra sisteme girişi sağlanabilecektir."

Meslektaşlarımızın 1 Nisan 2018 tarihine kadar 2017 yılı satış hasılat tutarlarını (KDV Hariç) sisteme kaydetmesi gerekmektedir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

EK: EK-5 Formu

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU