Mayıs Ayı Reçetelerinin Teslimi Hakkında

Mayıs Ayı Reçetelerinin Teslimi Hakkında

Mayıs ayı içerisinde eczanelerimizce karşılanmış reçeteler dönem sonlandırması yapıldıktan sonra ilgili renkteki koli içerisine (1 nüsha fatura, 1 nüsha döküm özet bilgisi (Medula icmal listesinin en son sayfasında yer alan) ve kan ürünü veya C grubu reçeteler için Farmainbox’tan alınan 1 adet reçete tevzi listesi eklenmesi, kağıt reçete veya 418 koduyla reçetesiz işlem yapılan reçetelere ait evrakların eklenmesi (e-reçete olarak işleme alınan reçeteler için herhangi bir Medula çıktısı gönderilmemesi), ayrıca teslim birimi olan SGK İskitler Eczacılık Birimine teslim edilmek üzere 2 nüsha döküm özet bilgisininde (Medula icmal listesinin en son sayfasında yer alan dökümün koli üzerine eklenmesi gerekmektedir.) konularak SGK İskitler Reçete Teslim Birimine (Zübeyde Hanım mah. Samyeli Sok. No:3 İskitler / ANKARA) 15 Haziran 2022 Çarşamba günü saat 16:00’a kadar teslim edilmesi gerekmektedir.

İcmal listeleri ve fatura sonlandırma işlemleri, öğlen 12:00'den sonra yapılabilmektedir.

Sıralamada manuel reçeteye icmal listesindeki sıra numarası yazılacak, e-reçete için ise ( elektronik ortamda olduğu için) icmal listesindeki sıra numarası verilmeden geçilecektir.

E-reçete ile karşılanmış reçeteler için koliler içerisine e-reçetenin bilgisayar çıktılar konulmayacaktır. Ancak; eğer e-reçete içeriğinde karekodsuz (barkodlu) ürün veya e- reçete ekinde manuel rapor var ise bunlara ait ekler koli içerisine konulacaktır.

18.06.2014 Çarşamba tarihinde web sayfamızda duyurmuş olduğumuz üzere Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Odamıza gelen 09.06.2014 tarihli yazıda 01.07.2014 tarihinden itibaren ALMANYA, HOLLANDA, BELÇİKA, AVUSTURYA, FRANSA sigortalılarına ait reçeteleri TURUNCU RENKTE, ALMANYA, HOLLANDA, BELÇİKA, AVUSTURYA, FRANSA DIŞINDA diğer ülke kapsamındaki kişilere ait düzenlenen manuel faturalar ise YEŞİL renkli kolilerde alınmaya devam edilecektir.

Bu duruma göre;

A Grubu Reçeteleri SARI
B Grubu Reçeteleri MAVİ
C Grubu Reçeteleri BEYAZ
Kan Ürünü Reçeteleri GRİ
Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransa Sigortalıları TURUNCU
Yurt Dışı Diğer (Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransa hariç) YEŞİL

 

Fatura üzerine Vergi Dairesi: Çankaya, Vergi Numarası: 7750409379 olarak yazılması gerekmektedir. 

Faturalar kesildikten sonra ilgili renkteki kutuya konularak SGK’ya teslim edilecektir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

Saygılarımızla. 

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU