Eczanelerin ÜTS Kaydının 01.01.2018’e Kadar Tamamlanması Hakkında

Değerli meslektaşlarımız;

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türk Eczacıları Birliği arasında imzalanan, Eczanelerden Tıbbi Malzeme Temin protokolü kapsamında, eczanelerden tıbbi malzeme temin edilebilmesi için Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası (TİTUBB) üzerinden firma bayi başvurusu yapılması ve Ürün Takip Sistemine (ÜTS) kayıt olunması gerekmektedir.

Ancak 12.06.2017 tarihi itibarı ile TİTUBB veri girişine kapatılıp ÜTS kullanılmaya başlanılmıştır. Eczaneler İl Sağlık Müdürlükleri tarafından ruhsatlandırılan yerler olarak Kurum EYS Sistemi’nde kayıtlı olup; eczanelerin ÜTS’ye T.C. kimlik numaraları üzerinden kaydının yapılması gerekmektedir.

ÜTS’ye kayıt işlemlerini gerçekleştirmeyen meslektaşlarımızın bu işlemleri e-imza ve mobil imza ile 01.01.2018 tarihine kadar yapması gerekmektedir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

EK-1: Kurum Yazışmaları