TİTCK Başkanı Odamızı Ziyaret Etti

TİTCK Başkanı Odamızı Ziyaret Etti

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz, İlaç ve Eczacılık Kurum Başkan Yardımcısı Dr. Ali Alkan, Eczaneler Dairesi Başkanı Ecz. Fatma Bekar, Kurum Başkan Danışmanı Dr. Murat Yazıcı, Ecz. Erkan Güngördü ve Ecz. Murat Karakurt 23 Ocak tarihinde, Odamızı ziyaret etti.

Elektronik ruhsatnameler ile ilgili detaylar, e-logolar ve tabelalar, ısı-nem ölçerler,  sahte reçeteler ile mücadele, reçetelerin standardizasyonu ve yardımcı eczacılık konu başlıklarının değerlendirildiği toplantıda, gıda takviyesi denetimlerinin de TİTCK tarafından yapılması talebinde bulunuldu.

Mevcut düzenlemelere göre ısı-nem ölçerler ve eczane tabelaları ile ilgili gereklilikler 30 Haziran 2019 tarihine ertelenmişti. Ankara Eczacı Odası olarak, E-logo ve tabelaların görünürlüğünün artırılması için yapılacak düzenlemelerin yeni eczane açan ve eczanesini taşıyan eczanelerden başlanması sonraki süreçte süre kısıtlaması olmadan düzenlemenin tüm eczanelerimizi kapsaması talebimiz iletildi.

Eczanelere ulaşan manuel reçetelerin standardizasyonun sağlanması konusunda talebimizi de ilettiğimiz toplantıda tüm reçetelerin elektronik reçete şekline dönüştürülmesi gerekliliği vurgulandı.

Sahte reçeteler ile mücadele ve bu sahte reçeteler nedeni ile eczacılarımızın yaşadığı problemlerin önüne geçilmesi için  etkin bir denetim sisteminin oluşturulması talebimiz de TİTCK Başkanı Gürsöz'e iletildi. 

Yardımcı eczacılıkla ilgili atamalar sırasında yaşanabilecek sorunlar için çözüm ve önerlerimiz TİTCK'ya iletildi.

Takas nedeni ile eczacılarımızın yaşadığı sıkıntıların gözden geçirildiği toplantıda, piyasada olmayan ilaçlar ile ilgili bilgilendirme de yapıldı.