Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz Kullanımında Nelere Dikkat Edilmeli?

Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz Kullanımında Nelere Dikkat Edilmeli?

Ankara Eczacı Odası Başkanı Ecz. Süleyman Güneş, Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Pınar Lokumcu ve AR-GE Komisyonu Üyesi Ecz. Adnan Karahan 25 Ocak tarihinde, Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) ilgili birimini makamında ziyaret ederek,  Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazlar (ÖKC) hakkında fikir alışverişinde bulundu ve ÖKC'ler ile ilgili eczacılarımızın dikkat etmesi gereken konu başlıkları değerlendirildi.

Toplantı kapsamında Yeni Nesil ÖKC'ler ile ilgili dikkat edilmesi gereken en önemli noktanın internet bağlantısı kontrolü olduğu bilgisi alındı.

GİB'den edinilen bilgiye göre; banka POS özelliğini de barındıran EFT-POS özellikli yeni nesil ödeme kaydedici cihazların internete bağlı olması durumunda sistem otomatik olarak gerekli işlemleri yapıyor. Cihazınızda yaşadığınızı düşündüğünüz problemler internet bağlantısı sağlandığı zaman büyük ölçüde ortadan kalkıyor.

Yeni Nesil ÖKC internet bağlantısının varlığının kontrol edilmesi için cihazınızın üretici firması ile irtibata geçmeniz ve cihazınızın internet bağlantısını kontrol ettirmeniz gerekiyor.  

Gerekli teknik ayarlamalar ile internet bağlantılarının kontrol ettirilmesi, Aylık Satış Raporları’nın GİB'e bildirilmesi ve herhangi bir cezai işleme maruz kalınmaması açısından en geç Ocak 2019 ayı içerisinde yaptırılması önem arz ediyor.

Yeni Nesil ÖKC'lerin yazılımının güncel olması da bir diğer önemli nokta. ÖKC yazılım güncellemesi gerektiğinde otomatik olarak size güncelleme bildirim isteği gönderiyor. Bu durumda yazılım güncelleme talebini kabul etmeniz gerekiyor.

Konu ile ilgili olarak GİB'in resmi internet sitesinde yayımlanan duyuru için tıklayınız.