Beşerî Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar

Beşerî Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar

Beşerî Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararları kapsamındaki 752 sayılı Karar 14 Şubat 2019 (Bugün) tarihli ve 30686 sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanmıştır. İlgili Kararın birinci maddesi;

“MADDE 1- 6/2/2017 Tarihli ve 2017/9901 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Beşerî Tıbbi Ürünlerin fiyatlandırılmasına Dair Kararın 2. Maddesinin 2. Fıkrasında yer alan” %70” ibaresi “%60” şeklinde değiştirilmiştir.şeklinde düzenlenmiştir.

İlgili Maddenin Önceki Hali;

“(2) Beşerî tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk Lirası cinsinden 1(bir) Avro değeri; bir önceki yılın Resmî Gazetede ilan edilen gösterge niteliğindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Bankasının günlük Avro döviz satış kuru gerçekleşmeleri esas alınarak hesaplanacak olan yıllık ortalama Avro değerinin %70 olarak belirlenen uyarlama katsayısı ile çarpılması suretiyle belirlenir. Fiyat Değerlendirme Komisyonu her yılın ilk 45 günü içerisinde toplanarak yukarıda belirtilen usuller dahilinde beşerî tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak 1 (bir) Avro değerini ilan eder.”

EK: İlgili Resmî Gazete Metni

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU