Sahte Bitkisel Ürün Reklamları Hakkında!

Sahte Bitkisel Ürün Reklamları Hakkında!

Son günlerde çeşitli sosyal medya mecralarında ve bazı internet sitelerinde zayıflamaya yardımcı olduğu iddia edilen bir bitki çayının satışını özendirmek amacıyla Odamızın adı ve yönetim kurulumuza ait fotoğraflar kullanılarak, içeriği hakkında bilgilerin dahi olmadığı bir ürünün reklamının yapıldığı ve tıbbi tavsiyelerde bulunulduğu tespit edilmiştir.

Ankara Eczacı Odası olarak adı geçen ürünlerle ilgili hiçbir tavsiyemiz ve konu ile ilgili hiçbir açıklamamızın olmadığını bildiririz.  

Halkın en yakın sağlık danışmanı olan eczacılar olarak bu tarz içeriği belli olmayan, hastaları aldatmaya yönelik, insan sağlığını hiçe sayan hiçbir ürünü desteklemediğimiz gibi, içeriğinin ne olduğu belli olmayan bu tarz ürünlerin satışının engellenmesi ile ilgili mücadelemiz de her zaman devam etmektedir. 

Eczacılar olarak hastalarımıza danışmanlık verdiğimiz ürünler mutlaka bilimsel verilerle desteklenen ve  güvenirliği kanıtlanmış preparatlar olmaktadır. Kaldı ki bu ürünleri hastalarımıza sunduğumuz tek ortam da eczanelerimizdir. 

Eczacılar olarak hastalarımıza vereceğimiz sağlık danışmanlığında dikkat ettiğimiz en önemli konu başlıklarından biri ise hastanın öyküsüdür. Bilimsel veriler ışığında hastalarımıza sunulan bitkisel ürünler ancak,  doktor tavsiyesiyle ve eczacı danışmanlığında belirli dozda ve kişiye özgü durumların değerlendirilmesi sonrası hastalarımıza ulaştırılmaktadır.

Halkımızın bu tarz yanıltıcı ve sağlıklarını tehdit edici asılsız bilgilere itibar edilmemesi konusunda uyarır, bu tarz yanlış ve halk sağlığını hiçe sayan paylaşımlarla prim yapmaya çalışan kişi veya kişiler hakkında yasal sürecin başlatılmış olduğunu belirtiriz.

Unutmayın ki eczaneler her zaman en yakın sağlık danışmanıdır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU