"Thalidomide Celgene 50 mg Kapsül" İsimli İlaca İlişkin Doktor Bilgilendirme Mektubu Hakkında

Türk Eczacıları Birliği’ne T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan gelen 27.09.2016 tarihli yazı ile;

Sağlık mesleği mensuplarının ilaç güvenliliği ile ilgili konularda meydana gelen gelişmelerden ivedilikle haberdar olmaları amacıyla mektup yazılması uygulaması kapsamında, "Thalidomide Celgene 50 mg Kapsül " isimli ilacın viral reaktivasyon ve pulmoner hipertansiyon riski hakkında önemli tavsiyeler içeren ve Kurumca onaylanan doktor bilgilendirme mektubunun Türk Eczacıları Birliği ve Odamız tarafından duyurulması istenmektedir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

EK: Kurum Yazısı ve Doktor Bilgilendirme Mektubu