Kan ve Kök Hücre Bağışında Bulunduk

Kan ve Kök Hücre Bağışında Bulunduk

Ankara Eczacı Odası (AEO) kan ve kök hücresi bağışına destek vermek için Türk Kızılay'ı ile işbirliği yaptı.

Halkımızın en yakın sağlık danışmanı olan eczacı üyelerimiz, eczacılık fakültesi öğrencileri ve Odamız yönetim kurulu üyeleri, kan ve kök hücre bağışına destek vermek için 6 Aralık tarihinde, Güvenpark'ta kan bağışında bulundu.

AEO Başkanı Ecz. Süleyman Güneş, kampanya kapsamında basına yaptığı açıklamada, "Toplumda kan konusunda; 'Kan vermek insanı hasta eder.', 'Her kilolu insan kan verebilir.', 'Zayıf insanlarda kansızlık problemi vardır, kan vermemeli.' şeklinde bazı doğru bilinen yanlışlar bulunuyor. Tabii ki kronik hastalıkları olan ya da diğer kriterlere uymayan kişiler bağışçı olamaz." açıklamasında bulundu.

Kan bağışlamanın önündeki bir başka engelin ise akılcı olmayan ilaç kullanımı olduğunun altını çizen Güneş, "Bağışçı adayı olarak kan bağışında bulunmanız ilk olarak size, daha sonra da ihtiyaç sahibine herhangi bir zarar vermeyecekse kan bağışı işlemine yönlendirilirsiniz. Bilinçsiz ilaç kullanımı vücudunuza zarar verdiği gibi kan bağışçısı olma şansınızı da azaltır." ifadelerini kullandı.

Eczacıların en yakın sağlık danışmanı olarak kan bağışını artırmak için gerekli tüm çabayı göstermeye hazır olduğunu ifade eden Güneş, "Hastalarımız kan bağışı konusunda bilgi almak, varsa tereddütlerinden kurtulmak için biz eczacılara da danışabilir." dedi.