Yine Yeniden Terörü Şiddetle Kınıyorum

Yine Yeniden Terörü Şiddetle Kınıyorum

Buradan öncelikle güzel haberler, olumlu gelişmeler ve mutluluk oluşturacak bilgiler ile sizlere merhaba demeği çok arzu ederdim. Ama yine de tüm olumsuzluklara rağmen selam ve saygılarımı iletiyor ve merhaba diyorum.

Yıllardır ülkemiz etrafında emperyalistlerce tezgahlanan bir takım oyunlar ve bu oyunlar ile ortaya çıkartılmaya çalışılan güvensizlik ortamı ve kaos.

Emperyalistlerin ve düşmanca amacı olan birtakım dış mihrakların tezgahlamaya çalıştıkları bu kaos ortamının amacı da insanlarda bezginlik ve korku hegemonyası sağlayarak, içeride kargaşa yaratmanın yanı sıra dışarıdan bakıldığında da gidilmemesi gereken ülke görüntüsü verilmesini sağlamaktır.

Bu kötü niyetlilerin, yurt içerisinde insanların iş yerlerine bile gitmelerini ve dahi alışveriş için dışarıya bile çıkmasını engellemek ana hedefleridir.

Yurt dışından da turizm anlamında ülkemize gelecek olan turistlere de güvensiz ülke imajını oluşturarak; turizme zarar vermek, turizmi baltalamak ve bu yoldan kazanılan turizm gelirini yok etmektir.

Terör denilen bu bela yıllardır ülkemize baş belası olmuş durumda. Ülkemiz içinden ve dışından birtakım destekler ile bunu finanse ederek hayat bulmaktadır. Yıllardır da bizler her ortamda terörü ve destekçilerini hep kınadık, kınamaya da devam edeceğiz.

Terör din, dil, ırk, mezhep ayırımı yapmaz. Ülkeyi bölmek parçalamak için tüm enstrümanları kullanarak başarıya ulaşmak için kardeşi kardeşe kırdırmaya, vurdurmaya çalışır.

2016 yılında ülkece yaşamadığımız olay kalmadı. Bombalı eylemler, yollara döşenen tuzaklar, servis araçlarına yapılan silahlı saldırılar ve bombalamalar, darbe girişimleri vs.

Ülkece şu ana kadar vakur ve dikkatli davrandık. Birlik ve beraberlik düşüncemizden ödün vermedik. Yine aynı dik duruşumuzu gösterecek terör ve teröristlere boyun eğmeyecek ve yüzyıllardır kardeşçe bir arada yaşadığımız mozaik yapımızı koruyacak ve ATATÜRK Türkiye’sinin ilelebet payidar olması için var gücümüzle çalışacağız.

     "Bir milletin başarısı,mutlaka bütün milli güçlerin bir istikamette oluşmasıyla mümkündür. Bu nedenle bilelim ki,elde ettіğіmіz başarı,milletin güç birliği еtmеsindеn,ortak hareket etmesinden ileri gelmiştir. Eğer aynı başarı ve zaferleri gelecekte de tekrarlamak istiyorsak,aуnı eѕaѕa dayanalım ve aуnı şekilde yürüyelim."

 M.KEMAL ATATÜRK

 

Adana’da yapılan bölgelerarası toplantısına Ankara Eczacı Odası olarak yönetim kurulunda aldığımız karar gereğince iki kişi ile katılım sağladık.

Bölgeler arası toplantısında söz alarak yaptığımız çalışmalar ve TEB Merkez heyetinin çalışmaları ile ilintili olarak görüş, öneri ve eleştirilerimizi kürsüden dillendirdik.

Bölgeler arası toplantısı ile ilgili ayrıntıyı nasılsa bir kitapçık haline getirerek Bölge Eczacı Odaları ile paylaşımda bulunacaklardır. Orada söylediklerimiz ve söylenenler… Söz uçar yazı kalır. Toplantı tutanakları resmi birer belge olarak mesleki tarihçede yerini alacak ve o günün değerlendirmeleri ile bugünün yarına yansımalarının nasıl olduğunu değerlendireceklerdir.

 Büyük Önderimiz “ Beni övme ѕözlerіnі bırakınız; gelecek için neler yapacağız,onlаrı söyleyin!” demiştir.  İşte gelecekteki meslek yöneticileri de bu günlerin sorgulamasını yapacak ve değerlendirmelerini de o yazılanlara göre yapacaklardır.

 

İlkini Ürgüp-Göreme’de, ikincisini Girne-Kıbrıs’ta gerçekleştirdiğimiz kongremizin üçüncüsünü Trabzon Eczacı Odası ile birlikte yine Kıbrıs’ta gerçekleştireceğiz.

Adını Farmmed 2017 olarak isimlendirdiğimiz kongre 28-29-30 Nisan ve 1 Mayıs 2017 tarihlerinde 3 gece 4 gün olan bir süreyi kapsayacaktır.

Kıbrıs’ta gerçekleşecek olan bu kongremize katılımınızı bekliyoruz.

 Zengin içeriği ve zamanlamanın ideal bir tarihe gelmesi ile hep birlikte hem mesleki bilgi dağarcığımıza olumlu kazanımlar katacağız ve hem de “bahara merhaba “ diyebilme olanağı bulacağız.

Son söz;

Atatürk Türkiye’sini bölüp parçalamak isteyen şer odaklarının emellerine kavuşmaması, isteklerinin kursaklarında kalmasını sağlamalıyız. Bunun için hoşgörülü bir yapımızla birlik ve beraberlik duygularımızı ön planda tutarak kardeşçe ve dostça yaşamalıyız.

 İnadına birbirimize sarılmalıyız.

“Bugün vatanımızda bir milli kudret varsa, o cereyan, felaketlerden ders alan ulusun kalp ve dimağından doğmuştur.”

M. KEMAL ATATÜRK

2017 yılına girilen ilk saatlerde İstanbul’umuzda yine terör olayı gerçekleşti. Ulusça içimiz sızladı, üzüldük. Hem de çok üzüldük. Bu olayı yapanları, yaptıranları yine ve yeniden şiddetle kınıyorum.  Er ya da geç terörü bu ülke sonlandıracaktır.

Biz eczacılar, biz sağlık emekçileri de yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen; din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan üzerimize düşen sağlık danışmanlığı ve hizmetini eksiksiz ve tam olarak yerine getirmeye devam edeceğiz.

Meydana gelen teröre rağmen hayat olanca hızıyla devam etmektedir. İşte bu yüzdende yaşama umudumuzu, barış umudumuzu yitirmemeliyiz. İşte bu yüzden de teröre ve terörü destekleyenlere inat olsun diye ve inadına;

Yeni yılınızı en içten dileklerimle kutluyorum.

Saygılarımla.

ECZ. SÜLEYMAN GÜNEŞ
BAŞKAN