18 MART

18 MART

Atatürk ve silah arkadaşlarına karşı sevgi ve saygımız sonsuzdur.

Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin kahramanları, ülkemizin; emperyalist ülkeler tarafından boyunduruk altında olduğu sıralarda, sadece ve sadece ülke menfaatlerini göze alarak, hayatlarını yok sayarak kurtuluş mücadelelerinin içine girmişlerdir.

Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve kurtuluş mücadeleleri için yakın silah arkadaşları ile birlikte isimsiz yüzlerce kahramanlarımız ve şehitlerimiz olmuştur. İsimsiz bu kahramanların önünde mutlaka sorumluluk üstlenmesi gereken nice kahramanlarımız vardır ve bu kahramanlar kendi il ve ilçelerinde özellikli olarak bilinir ve bilinmelidir.

Ancak; bahsettiğim isimsiz yüzlerce kahramanın en önünde, geleceğe yön verecek, ufkumuzu çizecek ve planlayacak kahramanlar olmadığı takdirde; kazanılmış geçmiş zaferlerin kazanılması mümkün olamazdı. Tarih boyunca da bu hep böyle olmuştur.

İşte Gazi Mustafa Kemal Atatürk de böyle bir şahsiyet, böyle bir Kahraman ve Gazidir. Bu anlamada da tüm ulusumuzun gönlünde taht kurmuştur. Unutulmaz bir kişilik olup, asla unutulmayacaktır.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; bağımsızlığını kazanmış, genç Türkiye Cumhuriyeti olarak TBMM’ ni toplamış, Cumhuriyeti ilan etmiş ve bağımsızlık adına yapılması gereken her bir adımı atarak Türkiye’nin temellerini atmışlardır ve Ankara’yı, güzel Ankara’mızı; Başkent olarak ilan etmişlerdir.

Ankara Eczacı Odası olarak Başkentin Eczacı Odası olarak Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda, büyük emeği ve gayreti olan Kurucumuz Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ e ve silah arkadaşlarına minnet borcumuz bulunmaktadır.

Büyük Önderimize duymuş olduğumuz bu saygı, minnet ve şükran ifadesi olarak da Ankara Eczacı Odası olarak; önce Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ne, sonrasında Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ne özel yapım teknikli, birbirinden farklı Atatürk tablosu yaptırılmıştır. Önümüzdeki süreçte de Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ne yaptırılmasına karar verilmiştir.

Odamız 3. Katına; 3 ay gibi sürede yapılan, özel çalışma gerektiren cam mozaik eser, özel tasarım bir resimden olup, yaklaşık 23.000 cam parçasının boyanarak yapıştırıldığı cam fayans yöntemi ile imal edilmiştir.

Türk Ulusu 102 yıl önce Çanakkale Savaşını yaşamıştır. Emperyalist ülkelerce kesin zafer naraları atılan bu savaşın sonucunun kestirilememesine rağmen Mustafa Kemal Atatürk orduda; aktif bir görev almak istemiş ve ilerleyen süreçte 19.Kolordu Komutanlığına atanmıştır. Çanakkale çıkarmasına karşı stratejisini belirleyerek, olası düşman çıkartmasının yapılacağı yerleri tespit etmiş ve birliğindeki tüm personelini gece gündüz eğiterek gerekli tedbirleri almış bir komutandır.

18 Mart 1915 tarihinde emperyalist düşmanlar harekete geçerek Çanakkale Savaşını başlatmışlardır.

Bu savaş Türk Ulusunun gücünü bir bütün olarak dünyaya göstermiş hem de Mustafa Kemal Atatürk’ün dehası ve liderliği ön plana çıkarak, tüm dünyada tanınmasına olanak sağlamıştır.

Bu vesile ile Çanakkale Savaşının 102. Yıldönümü olan 18 Mart tarihine ithafen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk anısına yaptırdığımız Cam Mozaik Tablomuzun açılışını 20 Mart Pazartesi günü yapmaya karar verdik.

Bu anlamda; bu eser Ankara Eczacı Odası’nın, Büyük Önderine olan saygı ve minnettarlığının bir ifadesi olarak yerini almıştır.



 

2014 yılı Kasım ayında Girne Kıbrıs’ta başarı ile gerçekleştirmiş olduğumuz bir Kongrenin ardından, yine bir kongre gerçekleştirme adına çalışmalarımıza aylar öncesinden başladık.

Normalde 2016 yılı Kasım ayında gerçekleştirmek için başladığımız kongre çalışmamızın alt yapısını oluşturduktan sonra yapılan plan gereği, firmalar ile görüşme planını başlatacak idik. Ancak; temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilen ve yurt dışı desteklerle hayata geçirilmeye çalışılan hain darbe girişimi ve zaman zaman halkımızda üzüntülere neden olan terör olayları nedeniyle ve ayrıca bizim planladığımız tarihlere denk gelen süreçte başka kongrelerin olması sebebiyle, kongremizi 2017 yılına erteleme kararı aldık.

Bu karar ile birlikte olanca hızımızla firmalarla görüşmeye başladık.

Kongrenin yapılacağı kongre merkezinde gerçekleşmesi gereken tüm plan, program ve hazırlıklarımızı sürdürdük ve finale doğru gitmekteyiz.

Bizler gerek sponsor bulma çalışmaları adına gerekse de kongre konuşmacılarının planlanması adına ve de gelecek siz değerli meslektaşlarımın rahat edebilmeleri ve iyi bir kongre geçirmeleri adına elimizden geldiğince her türlü alt yapı çalışmalarını yaptık ve hazırladık. Hareket edilecek havaalanından sonrası itibariyle, kongre merkezine geliş, sunumların dinlenişi, otel alanında konaklama sırasında rahatlık ve kongre sonrasında havaalanına ulaşıma kadar, kısacası kongrenin son saniyesine kadar ilintili her türlü hazırlığımızı yaptık.

Bundan sonrası, siz değerli meslektaşlarımın kongreye katılım taleplerine kalmış durumundadır. Bu nedenle erken kayıt süresini 31 Mart 2017 tarihine kadar uzattık.

Ankara ve Trabzon Eczacı Odalarımızın birlikteliği ile gerçekleştirilen bu kongrede; her iki eczacı odasının tüm yönetimsel yapısı, sizlere güzel bir kongre gerçekleştirecek olmanın sevinç ve heyecanını birlikte yaşadığımızı ifade etmek isterim.

Ancak bu kongrenin planlayıcıları her iki eczacı odasının yönetimi olsa da başarılı bir kongrenin asıl sahibi siz değerli meslektaşlarımdır. Kongreye katılım yaparak, kongremize sahip çıkmaya davet ediyorum.

Bizlerin görevi sizleri kongre sürecince rahat ettirmek olacaktır.

Değerli meslektaşlarım; Kıbrıs – Girne’ de 28 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında (Cuma- Cumartesi- Pazar ve 1 Mayıs Pazartesi) gerçekleştireceğimiz kongreye katılalım, yapılan sunumları hep birlikte Dinleyelim, bilmediklerimizi Öğrenelim ve öğrendiklerimizi eczanelerimize döndüğümüzde uygulayalım. Ve baharın başlangıcı bu tarihlerde bahara Merhaba diyerek eğlenelim.

Saygılarımla.

ECZ. SÜLEYMAN GÜNEŞ
BAŞKAN