Cezaevi Reçetesi Karşılayan Meslektaşlarımızın Dikkatine

Bilindiği üzere “Adalet Bakanlığı Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol” kapsamında, cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin reçeteleri sözleşmeli eczanelerimiz tarafından karşılanmaktadır. “Sincan T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu” ile yapılan görüşmede, fatura ekine “Reçete Tevzi Sistemi”nden alınan çıktının eklenmediği hususunda bilgi edinilmiştir.

Protokolün EK-3 8. Maddesi “Eczane reçetelerin tutarlarını EK-5’deki forma işleyerek, her ilaç tesliminde kurum yetkilisine verecektir. Bu husus eşit parasal tutar prensibiyle reçete dağıtımı uygulamasının devamlılığı için önem arz etmekte olup provizyon sisteminden alınan çıktıdaki ilacın ödenen fiyatı (en alt kısımda yer alan toplam kurum payı) reçete tarihinde geçerli güncel fiyat esas alınarak yapılacaktır. Limit tamamlanınca kurum tarafından ayrıca toplu fiyat döküm listesi istenmeyecektir. Ancak eczane karşılamış olduğu reçetelere ilişkin gerekli bilgileri Türk Eczacıları Birliği’nin “Reçete Tevzi Sistemi” ne işleyecek ve bu sistemden alacağı çıktıyı faturaya ekleyecektir.” hükmüne haizdir. 26.02.2019 tarihinde Kurumla yapılan sözel görüşmede, fatura ekinde Bölge Eczacı Odası onaylı Reçete Tevzi Sistemi çıktısı olmayan faturaların ödenmeyeceği bilgisi verilmiştir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.