Gençlik Komisyonumuz "Meme Kanseri Farkındalığı" İçin Program Düzenledi

Gençlik Komisyonumuz "Meme Kanseri Farkındalığı" İçin Program Düzenledi

Ankara Eczacı Odası Gençlik Komisyonu (AEOGK) 14 Ekim tarihinde, "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" kapsamında Odamız konferans salonunda bir program düzenledi.

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu ve Metastatik Meme Kanseri Derneği (Metamazon) Başkanı Canan Perdahlı'nın konuşmacı olarak katıldığı programda, 90 eczacılık fakültesi öğrencisi meme kanserinin erken tanısı, korunma yöntemleri ve hastalıkla mücadele konusunda bilgilendirildi. 

Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, kanserden korunmada, yeterli fiziksel aktivitenin önemine işaret ederek, "Yağ dokusu biriktikçe vücutta zararlı maddeler salgılanıyor. Bu da kanser gelişiminde önemli rol oynuyor." dedi.

Tüm dünyada görülen önemli bir hastalık olan kanserin, vücuttaki hücrelerin kontrolsüz çoğalması olarak tanımlandığını belirten Sunguroğlu, kötü huylu tümörün kan, lenf bezleri, kas, beyin ve kemik gibi birçok yerde görülebildiğini ifade etti.

Sunguroğlu ayrıca, kanser ile mücadelede hasta - eczacı ilişkisi konusunda da öğrencilere bilgilendirmede bulundu.

Hastalığı 4 kez yendi!

7 yıl önce metastatik meme kanseri tanısı alan ve kanseri 4 kez nüksetmesine rağmen hastalığı yenen Canan Perdahlı ise, ’’2010 yılında metastatik meme kanseri tanısı aldım. Şimdi de çeşitli tedaviler sonrasında hastalara hizmet ediyoruz. Bir çeşit sosyal hizmet sağlıyoruz. Kamu ve ilaç firmaları ya da diğer ilgili kurumlarla iş birliği içinde çalışarak onlara faydalı olmaya çalışıyoruz. Özellikle Ankara Eczacı Odası Gençlik Komisyonuyla daha önce de bazı çalışmalar yürüttük. Hastalar olarak ilaca erişim bizim için çok önemli. Dolayısıyla onlarla yaptığımız her türlü iş birliği bizi bir üst düzeye çıkarıyor. Yaşam kalitesi, ihtiyaçların doğru tespit edilmesi, doğru ve net bilgiye ulaşma onlarla birlikte ulaşabildiğimiz bir nokta. Bu noktada AEOGK ile geçtiğimiz yıl bir çalışma yürütmüştük. Şimdi de benzer bir etkinlikte yine bir aradayız’’ şeklinde konuştu.