E-Logo ve Tabelalardan Vergi Alınmamasının Yolu Açıldı

Ankara Eczacı Odası olarak E-logo ve tabelalardan vergi alınmaması için başlattığımız hukuk mücadelesi sonuçlandı. Dava sonucuna göre tabela ve E-logoların reklam içermediğine hükmedildi.

Odamız tarafından E-logolar ve tabelalardan vergi alınmaması için 2 Ağustos 2018 tarihinde  Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne açılan ve 5.Vergi Mahkemesi'nde görülen 20018/1143 Esas No ve 2019/55 No'lu karara göre, "Eczaneler tarafından kullanılan ve bireylerin eczaneler tarafından sunulan sağlık hizmetlerinden kolay ve etkin bir şekilde yararlanabilmesini amaçlayan eczane adını gösterir tabela ile E-logolarının kullanımının zorunluluğu olduğu ve bunların reklam ve ilan amacı taşımadığı anlaşıldığından, dava konusu hukuka uyarlık görülmemiştir." hükmüne varıldı.

Dava kararı detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.