Oda Yönetim Kurulumuz SGK Başkanı'nı Ziyaret Etti

Oda Yönetim Kurulumuz SGK Başkanı'nı Ziyaret Etti

Ankara Eczacı Odası (AEO) Başkanı Ecz.Süleyman Güneş, Genel Sekreter Prof.Dr.Mustafa Aslan ve Sayman Ecz. Tansu Gülsoy, 31 Ağustos tarihinde, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Sayın Dr. Mehmet Selim Bağlı ve SGK Ankara İl Müdürü Tuncay Cevheroğlu'nu makamlarında ziyaret etti.

SGK Başkanı Sayın Bağlı'ya gerçekleştirilen ziyaret kapsamında, İlaç Alım Protokolü'nde yer alan cezai şartların yeniden düzenlenmesi için talepte bulundu.  SGK Başkanı Bağlı, protokolde yer alan cezai şartların yeniden düzenlenerek eczacıların yaşadığı sıkıntıların azaltılması için gerekli adımların atılabileceği bilgisini verdi.

Ziyaret kapsamında, Ertuğrul Gazi Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi'nde görevli eczacıların kadroya geçirilmesi ve Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğünde görev yapan eczacıların özlük haklarının iyileştirilmesi talebi de Sayın Bağlı'ya iletildi.

Sayın Cevheroğlu'na gerçekleştirilen ziyarette ise, sağlık merkezlerinde görev yapan eczaların daimi kadroya alınması başta olmak üzere, eczacılık mesleğinin genel sorunları görüşüldü. Ziyarette ayrıca, AEO tarafından geliştirilen nöbetçi eczane mobil uygulaması hakkında Sayın Cevheroğlu'na bilgilendirmede bulunuldu.  Cevheroğlu uygulamanın nöbetçi eczanelere daha kolay ulaşılması için çok önemli bir adım olduğunu kaydetti. Uygulama ile ilgili detaylar, SGK Ankara İl Müdürlüğü resmi internet sitesinde de  ayrıntılı olarak yer alacak ve daha fazla kişiye ulaşılması sağlanacak.