Sürekli Eğitim Merkezimiz Tarafından Bir Meslek İçi Eğitim Programı Daha Düzenlendi

Eğitmenliğini Dr. Neşe CANOLER ve Tıbbi Teknolog Hatice ŞÖHRETLİ’nin yaptığı “Kanser Tanı ve Tedavi Yöntemleri” konulu Meslek İçi Eğitim Programı, 27 Mart 2014 Perşembe günü, Odamız 4. Kat Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Kolon, meme ve rahim ağzı gibi toplumda yaygın olarak görülen kanser türleri meslektaşlarımıza ayrıntıları ile aktarıldı.

Ailesel kanser olgularının ortaya konması, genetik analizlerin yapılması ve ailenin bu yönde uyarılmasının kanserden korunmada önemli yaklaşım olduğu belirtildi.

Dr. Neşe CANOLER, yanlış beslenmenin kanserli hücre oluşumuna olan etkisi ve kişilerin kendi kendine meme muayenesi yapmasının önemi ve uygulanması hakkında geniş bilgi verdi.

Sigara kullanımının %90 oranında kanser hücresi oluşumuna etken olduğunu söyleyen Sayın CANOLER, kanserden korunmanın; kansere neden olan faktörlerin ortaya konulması ve bunlardan uzak bir yaşam ile mümkün olacağını söyledi.

90 ın üzerinde meslektaşımızın katılımı ile gerçekleştirilen program meslektaşlarımızın memnuniyeti ile tamamlandı.