“Yeniden Yaşama Yolculuk” Temalı Eğitim Programı

İnsan hayatı ve sağlıklılığı devletin ana odağını oluşturur. Dolayısıyla devlet sağlık sorunlarını da üstlenmek zorundadır. Bu bağlamda Anayasal sorumluluk gereği, tüm tedavi işlemleri ve maliyetleri SGK üzerinden karşılanmaya çalışılmaktadır. Hizmetin düzenli ve kaliteli olması, sağlık turizmine bile destek vermektedir.

Tüm tedaviye dayalı alternatif yöntemlerde dahil bazen alınan tüm tedbir ve harcamalara rağmen ilaçla tedavi yetersiz kalır.

Artık organlar kendi üzerine düşen görevi yerine getiremez, iflas etmiştir. Tek çözüm kalmıştır. İlgili organın değiştirilmesi.

Farkındalık yaratma adına, Sosyal Komisyonumuz tarafından düzenlenen Eğitmenliğini Başkent Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Sorumlu Doktorları Prof. Dr. Gökhan MORAY ve Prof. Dr. Sedat YILDIRIM’ın yaptığı “Organ nakli ve Organ Bağışı” konulu eğitim programı 50 in üzerinde meslektaşımızın katılımı ile 24 Mayıs 2014 Cumartesi günü, Odamız 4. Kat Konferans Salonunda gerçekleştirildi.