Temel İlk Yardım Eğitimi Konulu MİEP'in İkincisi Gerçekleştirildi

Temel İlk Yardım Eğitimi Konulu MİEP'in İkincisi Gerçekleştirildi

Ankara Eczacı Odası Sürekli Eğitim Komisyonu tarafından düzenlenen, eğitmenliğini Türk Kızılayı İlk Yardım Eğitim Birimi’nden Nagihan Toklu ve Tayfun Kalsın'ın yaptığı "Temel İlk Yardım Eğitimi’’nin ikincisi  30-31 Ocak 2016 Cumartesi ve Pazar günleri, eczacıların katılımı ile AEO 4. Kat Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. 

Ankara Eczacı Odası Saymanı Ecz. Candan Aydoğan'ın yapmış olduğu açılış konuşmasının ardından, Program; Genel İlk Yardım bilgileri, Hasta/yaralı ve Olay Yeri Değerlendirilmesi, Temel Yaşam Desteği ve Hava Yolu Tıkanmaları, Bilinç Bozuklukları, Kanamalar, Şok ve Göğüs Ağrısı, Yaralanmalar, Boğulmalar, Kırık Çıkık ve Burkulmalar, Acil Taşıma Teknikleri, Böcek Sokmaları ve Hayvan Isırıkları, Zehirlenmeler, Yanık, Donma ve Sıcak Çarpmaları, Göz ,Kulak ve Buruna Yabancı Cisim Kaçması konularının uygulamalı anlatımlarıyla  iki gün devam etti.

Tüm katılımcılara ilk yardım el kitabı verilirken, 12-13 Aralık 2015’de gerçekleşen ilk eğitimde pratik uygulama ve yazılı sınav yapılarak başarılı olan eczacılara 3 yıl geçerliliği bulunan Türk Kızılayı İlk Yardımcı Sertifikası da verildi. Eğitimler ilerleyen tarihlerde devam edecektir.

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU