Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca'yı Ziyaret Ettik

Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca'yı Ziyaret Ettik

Ankara Eczacı Odası (AEO) Başkanı Ecz. Süleyman Güneş, Sayman Ecz. M. Tansu Gülsoy, Yönetim Kurulu Üyeleri Ecz. Ahmet Duman, Ecz. Pınar Lokumcu, Ecz. A. İrem Murseloğlu Özkan, Haysiyet Kurulu Başkanı Ecz. Erdal Balık ve 27. Dönem Elazığ Milletvekili Sermin Balık 30 Ocak tarihinde, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'yı makamında ziyaret etti.

E-logoların görünürlüğünün artırılması ve bu uygulamanın tüm eczanelerimizi kapsamasını talep ettiğimiz toplantıda, tabelalar ile ilgili mevzuat gereği getirilen zorunluluğun sadece yeni açılan ve nakledilen eczaneleri kapsaması önerildi.  Toplantıda ayrıca eczane ortamında kullanılması zorunlu tutulan hafıza kaydı bulunan termometrelerin kaldırılması talebimiz de Sağlık Bakanı Koca'ya iletildi. 

Soğuk zincir ile eczanelere ulaşan ilaçların üreticiden son kullanıcıya kadar termal etiket ile ulaşması gerekliğinin dile getirildiği toplantıda ayrıca, il içi takas ile ilgili yasal engellerin kaldırılması talebinde bulunuldu.

Başta Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu olmak üzere kamuda çalışan eczacılarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda çalışan sözleşmeli eczacılarımızın ise kadroya geçirilmesi konusunda talebimizin de iletildiği toplantıda, yerli ilaç üretiminin desteklenmesi için istişarelerde bulunuldu.

Sağlık beyanı ile üretilen ürünlerin denetimi konusunda yaşanan sorunların iletilmesi üzerine, Sağlık Bakanı Koca sağlık beyanı ile üretilen ürünlerin sadece Sağlık Bakanlığı onayı ile ruhsatlandırılacağı ve denetiminin de sadece Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacağı bilgisini verdi.