Cumhuriyetimizin 90. Yılını Büyük Bir Coşkuyla Kutladık

Cumhuriyetimizin 90. Yılını Büyük Bir Coşkuyla Kutladık

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyetimizin 90. Yılını büyük bir coşkuyla kutladık.
Cumhuriyet Balosu düzenleyen tek eczacı odası olmanın gururu ile, 29 Ekim gecesinde 800 meslektaşımızın katılımı ile gerçekleşen Cumhuriyet Balosunda, Başkanımız Sayın Ecz. Süleyman GÜNEŞ yaptığı hoş geldiniz konuşmasının ardından şu konulara değinmiştir:
Cumhuriyetimizin 90. YILINI kutlamak adına düzenlediğimiz gecemize hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.
29 Ekim tarihi, hepimiz için çok özel ve gurur dolu bir gün. Çok büyük mücadelelerle elde edilen kazanımlar, ancak aynı kararlılık ve sahiplenme ile korunmak ve yaşatılmak zorundadır. Bu görev sadece bize değil bizden sonraki nesillere de miras bırakılmıştır.
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ‘muasır medeniyet seviyesine’ ulaşmayı amaçlarken, tüm kurum ve kurullarımızla birlikte bir zihniyet devrimi gerçekleştirmemizi hedeflemişti. 
Büyük Önder, çizdiği aydınlık yolda, fertlerin bütün varlıkları ile yurdunun ve milletinin hizmetinde bulunmayı, insani değerleri yitirmeden, şerefle yaşayabilmeyi ilke haline getirmiştir.
Cumhuriyet, düşünce serbestliğidir, birlik ve beraberliktir, milli iradenin mutlak hâkimiyetidir.
 Herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu, insan hak ve özgürlüklerinin, inançların güvence altında bulunduğu kendisini yönetecek kişilerin kendi içerisinden çıktığı yeryüzünün en çağdaş yönetim biçimidir. Kölelik ve tebaalık yoktur.
bize bu topraklarda, bağımsız yaşamamız için tüm olanakları ile mücadele eden bizlere Cumhuriyeti miras bırakan Başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, gazilerimizi, bu uğurda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyoruz
Ankara Eczacı Odası Türkiye’de cumhuriyet balosu düzenleyen ilk ve tek eczacı odası olmuştur. Sanırım bununla ne kadar övünsek azdır. 
Eylül ayında gerçekleşen seçimlerin ardından siz değerli meslektaşlarımın takdirleriyle göreve gelen yönetimimiz hemen ilk olarak Cumhuriyet balosu düzenleme kararını almıştır.
 Bu ve daha önceki cumhuriyet balolarımızın düzenlenmesinde emeği geçen herkese şahsım ve sizler adına teşekkür etmeyi borç bilirim.
Büyük önder Atatürk’ün 29 Ekim 1923 akşamı söylediği “ yarın cumhuriyeti ilan ediyoruz efendiler “ diyerek bizlere armağan ettiği CUMHURİYETİMİZ tam 90 yaşında.
Cumhuriyet fikri hür, vicdanı hür nesiller ister.
Cumhuriyet demokrasi ve laiklik gibi değerleri ile gerçek bir cumhuriyet olur.
Bu duygu ve düşüncelerle, hepinizin hepimizin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına kutluyorum.
Nice cumhuriyet bayramlarına. Saygılarımla