SUT değişikliği;

SUT değişikliği;

24 Aralık 2013 tarihli Resmi Gazete’de SUT değişikliği yayımlanmıştır.Değişiklik 5 iş günü sonra yürürlüğe girecektir.

Söz konusu değişiklik neticesinde ;

SUT’nin 4.1.4 maddesinin beşinci fıkrasına aşağıda kırmızı renkle belirtilen cümle EK’lenmiştir.;

“4.1.4 / (5) Hastanın tedavisinde ilk defa reçete edilecek ilaçlar (raporlu olsa dahi) kullanım dozuna göre, bir ayı geçmeyecek sürelerde en fazla 1 kutu ödenir. Kür protokolü uygulanan ilaçlarda ise 1 küre yetecek miktarda ilacın bedeli ödenir. Sonraki reçetelerde yazılacak ilaç miktarı için SUT’ta yer alan genel veya özel düzenlemeler esas alınır. Bu ilaçların devam reçetelerindeki farklı farmasötik dozları da ilk tedavi olarak kabul edilir. Ancak ilaçların topikal formları, serumlar, enteral ve parenteral beslenme ürünleri, tıbbi amaçlı mamalar, diyaliz solüsyonları, eritropoietinler ve darbopoetinler için bu fıkra ilk seferde en fazla bir aylık doz olarak uygulanır. Bu maddenin birinci fıkrası için bu fıkra hükümleri uygulanmaz.” Haline gelmiştir.

SUT’nin 4.2.35 B maddesi değiştirilmiştir.Eski cümleye aşağıda kırmızı renkle belirtilen cümleler EK’lenmiştir.;

Maddenin eski hali; 4.2.35.B-Fibromiyaljide ilaç kullanım ilkeleri (1) Prospektüsünde fibromiyalji endikasyonu olan ilaçlar; romatoloji, ortopedi, fizik tedavi ve rehabilitasyon ve algoloji uzmanları tarafından reçete edilebilir.” iken,

4.2.35.B-Kronik kas iskelet ağrısı ve fibromiyaljide ilaç kullanım ilkeleri (1) Prospektüsünde kronik kas iskelet ağrısı ve/veya fibromiyalji endikasyonu olan ilaçlar; romatoloji, ortopedi, fizik tedavi ve rehabilitasyon ve algoloji uzmanları tarafından veya bu hekimlerden birinin düzenlediği uzman hekim raporuna dayanılarak yine bu hekimlerce reçete edilebilir şeklinde düzenlenmiştir.

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU

 

 

EK :

24 Aralık 2013  SALI

Resmî Gazete

Sayı : 28861

TEBLİĞ

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından:

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

MADDE 1 24/3/2013 tarihli ve 28597 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinin 4.1.4 numaralı maddesinin beşinci fıkrasının beşinci cümlesinde yer alan diyaliz solüsyonları” ibaresinden sonra gelmek üzere , eritropoietinler ve darbopoetinler ibaresi eklenmiştir.

MADDE 2 Aynı Tebliğin 4.2.35.B numaralı maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

4.2.35.B-Kronik kas iskelet ağrısı ve fibromiyaljide ilaç kullanım ilkeleri

(1) Prospektüsünde kronik kas iskelet ağrısı ve/veya fibromiyalji endikasyonu olan ilaçlar; romatoloji, ortopedi, fizik tedavi ve rehabilitasyon ve algoloji uzmanları tarafından veya bu hekimlerden birinin düzenlediği uzman hekim raporuna dayanılarak yine bu hekimlerce reçete edilebilir.

MADDE 3 Bu Tebliğ  hükümleri yayımı tarihinden 5 iş günü sonra yürürlüğe girer.

MADDE 4 Bu Tebliğ hükümlerini Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı yürütür.