03 Ocak 2014 Hürriyet Ankara Ekinde Çıkan Haber Üzerine Hürriyet Gazetesi’nden Sayın Fatih TEKECİ’ye Cevabımızdır

03 Ocak 2014 Hürriyet Ankara Ekinde Çıkan Haber Üzerine Hürriyet Gazetesi’nden Sayın Fatih TEKECİ’ye Cevabımızdır

Sayın Fatih Tekeci,

Hürriyet Gazetesi Ankara Eki Editörü

 
3 Ocak tarihli Hürriyet Gazetesinin Ankara ekinde çıkan haberiniz üzerine bazı bilgileri sizlerle paylaşma ihtiyacı doğmuştur. Haberinizde bir vatandaşın Ankara Ayaş’ta nöbetçi eczaneye gittiğini ve eczanenin kapalı olduğu belirtilmektedir. Bu haber üzerine odamız yetkili kurulları derhal harekete geçmiş ve haberde adı geçen eczacımız ile temas etmiştir. Odamız söz konusu olay ile ilgili derhal bir disiplin soruşturması başlatmıştır.
 
6197 Sayılı Eczacılar Ve Eczaneler Hakkında Kanun’un İlgili Yönetmeliğinde Nöbetçi Eczanelerin Çalışma Düzeni hakkındaki 29. Maddesinde “Gece nöbet tutacak eczanelerin gece boyunca mutlaka kapılarının açık olması zorunlu değildir. Ancak, eczane sahip ve mesul müdürünün başvuru halinde gereken hizmeti yerine getirmesi şarttır” ifadesi yer almaktadır. Buradan da anlaşılacağı gibi eczane kapıları gece boyunca açık kalmak zorunda değildir.  Fakat ilaç hizmetinin yerine getirilmesi şarttır. Olay ile ilgili olarak vatandaşımız ve eczacımız ile görüşüldükten sonraki nihai kararımızı da sizlerle ayrıca paylaşacağımızı belirtmek isteriz.  Bir haberci olarak vatandaş sağlığına göstermiş olduğunuz duyarlılık bizleri memnun etmiştir.
 
Diğer taraftan haber yapılırken kullanmış olduğunuz üslubun biz eczacıları derinden üzdüğünü de belirtmek isteriz.  Çünkü bu ülkenin en ücra köşesinde canı pahasına nöbet tutan binlerce eczacıya büyük bir haksızlık yapıldığını düşünüyoruz.  Eczacının bu ülkede ne kadar büyük bir özveri ile sağlık hizmeti verdiğini ve son 10 yılda içinde bulunduğu durumun vahametini en iyi bilen medya kuruluşlarından biriside yapmış olduğu haberlerle hep eczacının yanında yer almış olan, mensubu olduğunuz Hürriyet Gazetesidir.
 
  
 
ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU