Maliye Bakan Yardımcısı Sn. Abdullah Erdem CANTİMUR’la görüştük.

Maliye Bakan Yardımcısı Sn. Abdullah Erdem CANTİMUR’la görüştük.

08.01 2014 Çarşamba günü Maliye Bakan Yardımcısı Sn. Abdullah Erdem Cantimur, Ankara Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri tarafından makamında ziyaret edildi.

Yaklaşık iki saat süren görüşmede meslektaşlarımızın yaşamış olduğu sıkıntılar ayrıntılarıyla Sn. Cantimur’ a aktarıldı. Başkanımız Ecz. Süleyman Güneş, Kamuda çalışan eczacıların maaşları ve döner sermaye paylarının arttırılması ve kamuda eczacı istihdamının arttırılması (yeni kadro talebi) Akademisyen eczacıların maaşlarında ki sorunlar, ilaçta bulunan Kamu Kurum Iskontoları’nın ve ilaçta eczacı karlılığının yeniden düzenlenmesi ile ilgili konularda çözüm önerilerimiz sayın Bakan yardımcısına detaylarıyla aktardı.

Artan Eczacılık Fakülteleri ile Akademisyen eczacılara olan ihtiyacın daha da arttığı noktasında birleştiğimiz Sn. Cantimur  Akademisyen maaşlarına ilişkin iyileştirme üzerinde çalışıldığını ve yakın zamanda hayata geçeceğini belirtti.

Ekonomi Koordinasyon kurulunda, Meslek hakkıyla ilgili taleplerimizin görüşüleceğini belirten başkanımız, bu konuda maliye bakanlığının desteğini istedi. Eczacılık sorunlarına çok vakıf olduğunu belirten sayın Bakan Yardımcısı, haklı taleplerimizin takipçisi olacağını belirtti. Ekteki dosyada sayın Cantimur’a sunulan taleplerimiz ile ilgili detaylı bilgiler bulunmaktadır.

Ek: Sn. Abdullah Erdem Cantimur’ a iletilen taleplerimiz.