Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği'ni Ziyaret Ettik

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği'ni Ziyaret Ettik

Tüm Kamu Eczacıları Derneği'nin düzenlediği "Farmamorfoz - Eczacılıkta Değişim"  kongresi için Kıbrıs’ta bulunan Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Mustafa ASLAN ve Yönetim Kurulu üyemiz Ecz. Necdet ŞENBABA 4 Nisan 2014 Cuma günü Kıbrıs  Türk Eczacılar Birliği Başkanı Ecz. Ebru BAŞAY ALPER’ i makamında ziyaret etti.
Yaklaşık iki saat süren görüşmede Kıbrıs'taki ve Türkiye’deki eczacılık uygulamaları, serbest eczanelerin çalışma sistemleri, Kıbrıs’ta uygulanmaya başlanacak olan Medula Eczane Provizyon Sistemi ve mevcut sorunlar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Ayrıca odamız tarafından düzenli olarak yayınlanan Doz dergisinin son sayısı ve bundan sonra çıkarılacak olan sayılarının Kıbrıs’ta eczacılık faaliyetini sürdüren meslektaşlarımıza da ulaştırılması konusunda görüş birliğine varıldı.
Bildiğiniz gibi 13 - 16 Kasım 2014 tarihleri arasında Kıbrıs / Acapulco Resort & Convention & Spa Hotel’ de Odamız tarafından düzenlenecek “Reçete Dışı Farmasötik Ürünler ve Medikal Malzemeler Kongresi” ne Kıbrıs  Türk Eczacılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri davet edilirken, Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Ebru BAŞAY ALPER düzenlenecek olan kongreye gerekli desteği vereceklerini ve kongrenin çok başarılı olacağına inandıklarını belirtti.
Mesleğimizi daha ileriye taşıyabilmek, Kıbrıs ve Türkiye’deki meslektaşların daha etkili iletişim içerisinde olabilmeleri için Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği ve Ankara Eczacı Odasının işbirliği içerisinde çalışmalarının karşılıklı olarak sürdürülmesine karar verildi.
 
Saygılarımızla,
ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU