Türkiye’nin Eczacı Adayları 11-12-13 Nisan’da Ankara’da Buluştu..

Ankara Eczacı Odası Gençlik Komisyonu tarafından bu yıl 11. si düzenlenen Türk Patent Enstitüsü tescil belgeli Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışması, Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Yakındoğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin katımıyla gerçekleştirilmiştir.

Oya ARMUTÇU (Hürriyet/Ankara Muhabiri), Prof. Dr. Mehtap UYSAL (AEO Gözlemcisi), Ecz. Murat Levent KOÇAK, Ecz. Hilmi ŞENER, Ecz. Nail UZUNOĞLU, Ecz. Erdoğan KARAKULLUKÇU, Ecz. Haluk Kürşat PARLATAN, Ecz. Aysel ACAR, Ecz. Hülya KARAHASANOĞLU, Ecz. Nesrin ÖZASLAN, Ecz. Pınar Emine LOKUMCU, Ecz. Sevgi GÜLSOY,  Ecz. Orhan TUNÇLAR, Ecz. Aliye BÜYÜKYILMAZ, Ecz. Raife Yeşim BELLİ ve Ecz. Bengü ÖZDEMİR’ in jüri üyeliğini yaptığı eczane eczacılığına dayanan kriterlere göre eczacı-hasta ilişkisini değerlendirerek, eczacının sağlık sistemindeki rolünü vurgulamak ve meslek duyarlılığını yeni nesillerle aşılamayı temel amaç edinen organizasyon bünyesinde yapılan Hasta Bilgilendirme Yarışmasında;

Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğrencisi Didem GEDİK Birinci,

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğrencisi Mümin Yiğit İNAN İkinci,

Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğrencisi Tuğba TUNCEL Üçüncü,

Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğrencisi Öznur ÖZKAN Dördüncü,

İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğrencisi Kevser TABAN Beşinci olmuştur.

Hasta Bilgilendirme Yarışması süresince desteğini esirgemeyen Türk Eczacıları Birliği, EGAŞ, platin sponsorumuz Galenos, Phytopharma, Novartis, Bausch&Lomb, Gen İlaç, İskoop, Nucleon, Naturmed ve Berk İlaç adlı firmalara, RX kullanma izni veren Sn. Prof. Dr. Levent ÜSTÜNES hocamıza teşekkür ederiz.

Saygılarımızla.