Eczanede Takviye Edici Gıdaların Satış ve Kontrolü

Geçtiğimiz aylarda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personelleri tarafından, söz konusu bakanlıktan izin alarak üretilmiş ürünler ile ilgili olarak, eczanelerin satış yetkisinin olup olmadığı yönünde Ankara’nın çeşitli, bölgelerinde inceleme yapıldığı ve ceza makbuzu kesildiği bilgisini alıp konuyla ilgili inceleme başlatmıştık.

Konu ile ilgili geçtiğimiz dönemde Türk Eczacıları Birliği ile yaptığımız görüşmelerde de, 18 Ocak ta çıkan ,  “Eczaneler için ayrıca başka herhangi bir kurum veya kuruluştan kayıt veya onay belgesi aranmaz. ” hükmünün Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile paylaşıldığı bilgisi alınmıştır. Uygulamanın geçtiğimiz günlerde de devam ettirilmesi üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’ne mevcut uygulamanın durdurulması istemi ile noter aracılığı ile ihtarname gönderilmiştir.

Tüm meslektaşlarımıza duyurulur.

EK: İhtarname