BASIN AÇIKLAMASI

İLAÇTA TABAN FİYAT UYGULAMASI VATANDAŞI MAĞDUR EDECEKTİR!

Değerli vatandaşlarımız ve meslektaşlarımız,

Bilindiği üzere İlaçta Taban Fiyat Uygulaması 1 Ekim 2014 tarihinde yürürlüğe girecektir.

Sağlık Uygulama Tebliği değişikliği ile ilaç ödemelerinde Taban Fiyat Uygulamasının gündeme gelmesi üzerine Yönetim Kurulumuz konuyu etraflıca değerlendirmiş, gereken girişimlerde bulunmuş ve 09/09/2014 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu üst düzey yetkilileri ile görüşmelerde bulunmuştur.  1 Ekim 2014 tarihinde başlayacağı bildirilen Taban Fiyat Uygulamasının öncelikle hastalarımızı mağdur edeceği, ilaca ulaşımın zorlaşacağı tartışılmıştır. Eczacı ve hastanın doğrudan karşı karşıya geleceği bu süreçte meslektaşlarımızın uzun zamandır süre gelen ekonomik sorunlarının da ağırlaşacağı bildirilmiştir.

Diğer taraftan neredeyse Avrupa'nın en ucuz ilacını kullanan vatandaşlarımız, önümüzdeki süreçte en ucuz ilacı kullanmanın yanında, ilaç alırken artık daha fazla para ödeyecekleri bir döneme başlayacaklardır. Sosyal devletin görevlerinden birisi ve belki de en önemlisi vatandaşlarına kaliteli ve ücretsiz sağlık hizmeti sunmaktır. Bunun için devletimizin vatandaşa ilaç hizmeti veren biz eczacıları ve hastaları koruyan ve gözeten bir sağlık politikasını ivedi olarak hayata geçirmesi kaçınılmazdır. 1 Ekim'de başlayacak olan İlaçta Taban Fiyat Uygulaması özellikle dar gelirli vatandaşlarımızı mağdur edecektir. Bu uygulamanın başlamadan durdurulması ve daha reel bir tasarruf politikasının tüm sağlık paydaşlarıyla birlikte hayata geçirilmesi, olası sıkıntıların ortadan kaldırılmasında büyük önem taşımaktadır. Saygılarımızla.