Hipertansiyon Tedavisinde Yapılan 10 Temel Yanlış ve Eczacı Danışmanlığının Rolü Konulu MİEP

Hipertansiyon Tedavisinde Yapılan 10 Temel Yanlış ve Eczacı Danışmanlığının Rolü Konulu MİEP

Sürekli Eğitim Merkezimiz tarafından düzenlenen “Hipertansiyon Tedavisinde Yapılan 10 Temel Yanlış ve Eczacı Danışmanlığının Rolü” konulu Meslek İçi Eğitim Programı 130 un üzerinde meslektaşımızın katılımı ile 06 Aralık 2014 Cumartesi günü, Odamız 4. Kat Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir.
 
Hacettepe Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Nefroloji Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Mustafa ARICI'nın eğitimci olarak katıldığı programın ilk bölümünde, Sayın ARICI, Türkiye'de cinsiyete ve yaşa göre hipertansiyon dağılımı ile geriatrik hipertansiyonun yaygınlığı hakkında bilgiler verdi.
 
Eğitimde, bitkisel ürünler ve kullanımında dikkat edilmesi gerekenler, hipertansiyonun yaygın görülme nedenleri ve hipertansiyon hastaları ve tedavi yöntemleri, konuları ele alındı.
 
Ayrıca meslektaşlarımızdan gelen sorular üzerine, Sayın Prof. Dr. Mustafa ARICI, tansiyon ilacının kullanımına ara vermenin doğru olup olmadığı, eczanede tansiyonu ölçülen hastayı acile yönlendirirken ilaç verilip verilmemesi ve tansiyon ilaçlarında hastanın nasıl aydınlatılması gerektiği konularına değindi.
 
 
ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU