Milletvekili Sayın Ecz. Mehmet Domaç, odamızı ziyaret etti.

Milletvekili Sayın Ecz. Mehmet Domaç, odamızı ziyaret etti.

Sayın Domaç’ın ziyareti esnasında karşılıklı fikir alışverişinde bulunularak, yönetim kurulumuzun mesleki sorunların çözümü hakkında yaptığı çalışmalar kendisiyle paylaşıldı.
Eczanelerde son kullanma tarihi geçen ilaçların , geri çekilme işlemine tabi tutulan ilaçlar gibi kullanılamaz durumda olduğu. göz önüne alınarak, bu ilaçların depolar aracılığı ile üretici firmalara iade edilmesi ve son işlemlerinin firmalar tarafından yapılması hususu sayın Domaç ile paylaşıldı. Eczanelerde son kullanma tarihi geçen ilaçların İl Sağlık Müdürlüğü huzurunda tutanak ile tespit edilmesi ve İTS işlemlerinin eczacı tarafından yapılması şartı ile, bu ilaçların üretici firmalara iade edilmesinin uygun olacağı konusunda görüş birliğine varıldı.
Odamız tarafından dava konusu yapılan, ısı ve nem ölçerler ile ilgili yeni yönetmelik maddesinin iptali hususu ve reçetesiz ilaç satışı konusunda yönetim kurulumuz tarafından yapılan çalışma da sayın Domaç ile paylaşılarak, tartışıldı.
Domaç, Türkiye İlaç Tıbbi Cihaz Kurumunda çalışan eczacıların maaşlarının iyileştirilmesi için, TBMM deki bütçe görüşmeleri esnasında yaptığı görüşmenin ayrıntıları hakkında AEO yayım organı olan DOZ dergisi için bir söyleşi de yaptı. Söyleşide ,TİTCK da çalışan eczacılar ile ilgili görüşlerin ve teklifini anlatan Domaç’a SGK da çalışan meslektaşlarımızın da izin ve istirahatlı olmaları durumunda maaşlarının kesilmesi ile ilgili yaşadıkları sorun aktarıldı.
 
ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU