Maliye Bakan Yardımcısı Sn. Dr. Abdullah Erdem CANTİMUR Makamında Ziyaret Edildi

Maliye Bakan Yardımcısı Sn. Dr. Abdullah Erdem CANTİMUR Makamında Ziyaret Edildi

14.01.2015 Çarşamba günü, Maliye Bakan Yardımcısı Sn. Abdullah Erdem Cantimur, Başkanımız Ecz. Süleyman GÜNEŞ, Saymanımız Ecz. Candan AYDOĞAN, Yönetim Kurulu Üyemiz Ecz. Necdet ŞENBABA, Ecz. Lütfiye İlksen KURT CERİTOĞLU ve Ecz. Erdoğan KARAKULLUKÇU tarafından makamında ziyaret edildi.
 
Başkanımız Ecz. Süleyman GÜNEŞ, eczanelerde stok dengesizliği yaratan problemler ile ilgili tüm detayları ve çözüm önerilerimizi Sayın Bakan Yardımcısı'na aktardı.  
 
Görüşmede; elimizde bulunmayan ancak bir başka eczanede bulunan miad süresi dolmaya yakın ilaçların sevkinde, depo nakliyesinde yardım talep edilmesi durumunda sevk irsaliyesi ve/veya faturalı irsaliye ve taşıma irsaliyesi bulundurma zorunluluğunun kaldırılması gerekliliği talebi iletildi ve Sayın CANTİMUR konu ile ilgili çözüm yolları bulma konusunda gerekli desteği vereceklerini söyledi.
 
Başkanımız Ecz Süleyman GÜNEŞ, depoya iade kesilen faturalarda ''iade faturasıdır." ibaresi olması halinde bu faturanın muhasebe kayıtlarına işlenmesinin ortadan kaldırılması gerekliliğini de ifade etti. Miadı geçen ilaçların üretici firma garantisi kapsamına alınması ve sağlam ilaçlarla değişimlerinin sağlanması hususunun da ifade edilmesinin ardından stok affı ile ilgili konuya da değinildi. Fiyat düşüşleri nedeniyle stoklarda meydana gelen zararın, envantere yansımasının mümkün kılınmaması nedeniyle stok affının çıkması talep edildi. Yönetim Kurulu üyelerimiz, eczane ekonomilerine katkı sağlanması adına meslek hakkının verilmesinin sağlanması hususundaki beklentilerini de özellikle dile getirdi.
 
Oldukça verimli geçen görüşmede ortak çalışma konuları üzerinde fikir birliğine varılarak, önümüzdeki süreçte tekrar bir araya gelinmesi kararı alındı.
ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU