REÇETESİZ İLAÇ SATIŞLARI HAKKINDA, ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE!

REÇETESİZ İLAÇ SATIŞLARI HAKKINDA, ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE!

Bilindiği gibi, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 19 Ocak ve 22 Ocak 2015. tarihleri arasında akılcı ilaç kullanımı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Üyelerimizden gelen yoğun sorular nedeniyle bu konuda bir açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur.
 
Resmi ve diğer kurumlar tarafından eczacıların katılımı ile toplantılar düzenlenmesi mümkündür. Ancak, üyelerimizin bu toplantılara katılımının zorunlu tutulması veya toplantılara katılım sağlayanlardan istekleri dışında imza alınması ile imza karşılığı tebliğ yapılabilmesi ilgili mevzuat kapsamında mümkün değildir.
 
Öte yandan, meslektaşlarımızın söz konusu bilgilendirme toplantısına katılmalarında herhangi bir mahsur olmadığı gibi, toplantı katılım formunu istekleri doğrultusunda imzalamalarının da hukuken bağlayıcılığı mevcut değildir.
 
İl sağlık müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde,  toplantı sırasında herhangi bir tebliğ belgesinin meslektaşlarımıza imzalatılmayacağı da teyit edilmiştir.
 
Söz konusu toplantılarda yönetim kurulu üyelerimiz de hazır bulunarak, kendi istekleri doğrultusunda toplantılara katılmak isteyen üyelerimiz ile birlikte olacaklardır.
 
Saygılarımızla.