Ankara Eczacı Odası'nın Bir Çalışması Daha Sonuç Verdi…

Ankara Eczacı Odası'nın Bir Çalışması Daha Sonuç Verdi…

Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte 3 Temmuz 2014 tarihinde yapılan bir değişiklik ile, eczane olan bina veya müştemilatında ayakta tedavi yapan özel sağlık kuruluşu açılması mümkün kılınmıştı.
 
Özel sağlık kurumunun olduğu binada eczane açılması, eczacılık mevzuatı kapsamında mümkün değil iken, eczane olan binada özel sağlık kurumu açılmasını uygun bulmamamız sebebiyle;  konu odamız tarafından yargıya taşınarak, Danıştay 15’nci Dairesinde 2014/6191 sayılı dava açılmıştı.
 
30 Ocak 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan  “Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile tekrar değişiklik yapılarak bu durum düzeltilmiştir.
 
Yayımlanan Yönetmelik  değişikliğinin 7nci maddesi  ile mevcut yönetmeliğin 31 inci maddesinin birinci fıkrasına (m) bendi eklenmiş olup, söz konusu hüküm;
 
m) Serbest eczane bulunan bina ve bahçesi ile müştemilatı içerisinde sağlık kuruluşu açılmak istenmesi halinde12/4/2014 tarihli ve 28970 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre değerlendirme yapılır.”
 
şeklinde düzenlenmiştir.
 
Yönetmeliğin söz konusu maddesi 30 Ocak 2015’te yapılan değişiklikten önce; 
 
“ Aynı bina ve bahçesi ile müştemilatı içerisinde serbest eczane ile 3153 sayılı Kanun kapsamında görüntüleme hizmeti sunan müessese ve laboratuvarlar hariç olmak üzere sağlık kuruluşları faaliyet gösteremez. Aynı bina ve bahçesi ile müştemilatı içerisinde optisyenlik müessesesi ile göz hastalıkları uzmanının mesleğini icra ettiği özel muayenehane ve sağlık kuruluşları faaliyet gösteremez.” Şeklinde idi.
 
EK : Resmi Gazete
 
 
ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU