Eczacı Adı Kullanılan İnternet Siteleri Hakkında

Eczacı Adı Kullanılan İnternet Siteleri Hakkında

İnternet ortamında faaliyet gösteren bir şirket, eczacılık mesleğini ve eczacıları çağrıştıran bir isim kullanarak, elektronik ticaret yapmaktadır. Bu şirketin faaliyetlerini önlemek adına, T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na Ankara Eczacı Odası Yönetim Kurulu tarafından bir yazı gönderilmiştir. Söz konusu yazıda;
 
"6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun ile eczacı sıfatının ve eczane isminin nasıl kullanılabileceği esas altına alınmış olup, söz konusu kanunun 1’nci maddesinde, eczacılığın tanımı yapılarak, eczacıların mesleklerini eczanelerde icra edecekler belirtilmiştir. Eczacılık diplomasına haiz eczacılar tarafından açılarak işletilen eczanelerde, vatandaşlara ilaç sunum hizmetinin veriliyor olmasının yanı sıra, eczanelerde gıda takviyeleri, bitkisel ürünler ile dermokozmetik ürünleri de satılmaktadır.
 
Eczaneler isimlerini, içerisinde mesleklerini icra eden eczacılardan alıyor olmalarından dolayı, vatandaşlarımız tarafından güven duyulan kurumlardır. Bu nedenle, vatandaşlarımız eczanelerden ilaç sunumu ve danışmanlığı hizmetini almalarının yanı sıra, gıda takviyeleri, bitkisel ürünler ile dermokozmetik ürünleri satın alırken de eczaneleri tercih etmekte ve eczacılarına güvenerek, eczacıların danışmanlığı altında bu ürünleri kullanmaktadır. Dolayısıyla, iletişim bilgileri aşağıda yazılı olan şirketin, eczacılık mesleğini ile eczacılık mesleğinin icra edildiği eczaneleri çağrıştıracak şekilde, vatandaşlarımızın güvenini suiistimal ettiği düşünülmekte olup, eczacılara kanunlarla verilmiş bir sıfatın haksız bir şekilde kullandığı görülmektedir."
 
cümleleriyle bu duruma vurgu yapılmıştır. Odamızın benzer şekilde, eczacılık mesleğini ve eczacıları çağrıştıran bir isim kullanarak elektronik ticaret yapan firmalar ile ilgili incelemeleri devam etmektedir.
 
Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.
 
Saygılarımızla.
 
ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU