"İlk Yardım Temel Uygulamaları" Konulu MİEP

"İlk Yardım Temel Uygulamaları" Konulu MİEP

Sürekli Eğitim Merkezimiz tarafından düzenlenen, eğitmenliğini Türk Kızılayı İlk Yardım Eğitim Biriminden Sn. Elif TAŞKIN'ın yaptığı ""İlk Yardım Temel Uygulamaları" Konulu Meslek İçi Eğitim Programı 28 Şubat 2015 Cumartesi günü, 90 meslektaşımızın katılımı ile Odamız 4. Kat Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. 
 
Başkanımız Ecz. Süleyman GÜNEŞ ve Saymanımız Ecz. Candan AYDOĞAN'ın yapmış olduğu açış konuşmalarının ardından, Sn. TAŞKIN, eczanelere başvuran kişilere doğru bilgi verilmesi ve doğru uygulama yapılmasının önemli olduğunu vurgulayarak ilk yardım seminerinde ilk yardımın önemi, ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeler hakkında detaylı bilgiler verdi.
 
İlk yardım ile ilgili bilgilerin yapılan bilimsel çalışmalar sonucu her 5 yılda bir güncellenmesi sebebiyle hali hazırda alınmış ve bilinen bilgilerin de mutlaka güncellenmesi gerektiğini belirtti.
 
İlk yardım temel uygulamaları, solunum yolu tıkanıklıkları, hasta yaralının değerlendirilmesi, kanamalarda ilk yardım, yaralanmalarda ilk yardım, zehirlenmelerde ilk yardım, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım, yanıklar ve donmalarda ilk yardım konularını ayrıntılarıyla aktardı.
 
Katılımcılara ilk yardım cep kitabı verildi ve www.ilkyardim.org.tr ve www.kizilay.org.tr üzerinden uygulamaların anlatıldığı videolar izletildi.
 
ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU