Dünya Kadınlar Günü Söyleşisi

Dünya Kadınlar Günü Söyleşisi

Akademisyen eczacı, yazar-edebiyat eleştirmeni Sn. Prof. Dr. Erendiz ATASÜ ile, 8 Mart 2015 Dünya Kadınlar Günü'nde 90 meslektaşımızın katılımı ile Odamız 4. kat konferans salonunda söyleşi gerçekleştirildi.
 
Kadınların çağlar boyunca yaşamış oldukları sorunları; kültürel, ekonomik ve toplumsal yönleriyle ele alan Sn ATASÜ, çözüm önerilerinin üzerinde önemle durdu.   Türkiye'de kadın olmanın zorluklarına özellikle değinen meslektaşımız; her annenin, kadına saygılı ve kadının değerini bilen erkek çocukları yetiştirmesi gerektiğini ifade ederken, toplumun çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerinden de üzülerek bahsetti.
 
Kadınlara verilen eğitimin günden güne iyileştirilmesiyle, toplumun ilerleyen yıllarda kadınlar konusunda daha hassas olacağına inandığını belirten Sn. Prof. Dr. Erendiz ATASÜ, konuşmasının ardından imzalı kitabını meslektaşlarımıza dağıttı. 
Diğer taraftan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde tarihte önemli başarılara imza atmış 17 Türk kadınının biyografilerinin yer aldığı bir resim sergisi de Odamız 4. Kat Konferans Salonu'nda ziyaret edilebilmektedir.
 
ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU