Unutmadık, Unutturmayacağız!

Şehit meslektaşlarımızı hüzün ve özlemle andık.

Değerli Meslektaşlarım, Değerli Basın Mensupları;

Bugün burada tam bir yıl önce hayatını kaybeden, şehit edilen dört meslektaşımız için buraya geldik.

Tam bir yıl önce, devlet malına sahip çıkarak, devlet malının daha verimli, daha güvenli, daha korunaklı kullanımını sağlamak için hizmetini sürdüren, görevlerini yapan dört sağlık çalışanı, dört meslektaşımız ÖZLER KİRİŞ, HİKMET TÜRK, İLKNUR YÜCE, GÜRSU ULAŞAN o sabah evlerinden işlerine gitmek, sorumlu oldukları görevleri huzur içinde yapmak için; iş yerlerine, eczanelerine geldiler.

İş yerinde, eczanede görevleri gereği günlük iş ve toplantılarını yaptıkları sırada; mesai arkadaşı- iş arkadaşı sandıklarını bir cani tarafından hayatlarından oldular.

Şehit edildiler!

Bizler yıkıldık, çok üzüldük. Bu cani adam, bu katil adam tutuklanarak, hakkında dava açıldı. Başından sonuna kadar takip ettiğimiz davada ara ara duygu sömürüleri içine girmiş, psikiyatri hastası olduğunu savunmuş ve hatta son duruşmada pişmanlığını da dile getirmiştir.

Mahkemenin son duruşmasında katil; şehit ettiği 3 meslektaşımız için müebbet hapis, 1 meslektaşımız için ise 18 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası ile cezalandırılmıştır.

Katile verilen bu ceza azda olsa yüreklerimize su serpti.

Bu ceza aramızdan ayrılan dört iyi insanı keşke geri getirebilseydi.

Bu dört iyi insan, bu dört meslektaşımız görev başında şehit oldular.

Bu dört kişi bir yıldır aramızda değiller;

Sevgili; ÖZLER KİRİŞ

Sevgili; HİKMET TÜRK

Sevgili; İLKNUR YÜCE

Sevgili; GÜRSU ULAŞAN

Bugün burada sizleri anmak için, sizlere yapılan katliamı kınamak için toplandık.

Çocuklarınız, eşleriniz, biz meslektaşlarınız sizleri çok özledik.

Ebedi istirahatinizde huzur içinde yatın. Nurlar, ışıklar içinde uyuyun.

Sizleri çok seviyoruz.

Ve unutmayacağız!

Odamız başkanı Ecz. Süleyman GÜNEŞ'in basın açıklamasını izlemek için tıklayınız.