Ankara Eczacı Odası Hizmet Kalitesini Arttırıyor!

Ankara Eczacı Odası Hizmet Kalitesini Arttırıyor!

Değerli Meslektaşlarımız;

Bilindiği üzere Odamız Sıralı Reçete Dağıtım birimi tarafından eczanelerimize adil bir şekilde paylaştırılan reçetelerin Farmainbox icmal listeleri, SGK ve TEB arasında imzalanan protokol gereği her ay Odamız tarafından onaylanmaktadır. Ekim ayından bu yana Yönetim Kurulumuzun üzerinde titiz bir şekilde çalıştığı “Sıralı Dağıtım Elektronik Onay Projesi” sonuçlanmıştır. Bu proje ile meslektaşlarımızın kotalı dağıtım (Mor ve Turuncu Reçeteler, Eritropoetin ve Darbepoetin reçeteleri ile Diyaliz Solüsyon reçeteleri hariç) reçetelerini onaylatmak için Odamıza gelmelerine gerek kalmayacaktır. Bu proje için öncelikli olarak pilot uygulama denemesi yapılmış ve Nisan ayı itibariyle tüm bölgelerimizde uygulanacaktır. Aşağıdaki reçete gruplarının icmal listeleri için elektronik onay alınabilecektir. Mağduriyet yaşanmaması adına Farmainbox'a reçete kayıt işlemlerinin her ayın 13'üne kadar tamamlanması gerekmektedir.

Tüm üyelerimize saygıyla duyurulur.

Not: Sıralı dağıtım reçeteleri ile ilgili çalışmalar halen devam etmekte olup ilerleyen süreçte bu reçeteler de projeye dahil olacaktır.

Önemli Not: İcmal listelerinin elektronik onaylı çıktısının alınabilmesi için İnternet Explorer'da EK-2'deki ve Google Chrome'da EK-3'deki ayarların yapılması gerekmektedir.

Elektronik onay çıktısında TEB ve AEO anteti olmayan dökümler Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kabul edilmeyecektir.

EK-1: Elektronik İcmal Sonlandırma Kılavuzu

EK-2: İnternet Explorer Yazdırma Ayarları Kılavuzu

EK-3: Google Chrome Yazdırma Ayarları Kılavuzu

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU