Geleneksel 14 Mayıs Eczacılık Günü Etkinlikleri Gerçekleştirildi

14 Mayıs Eczacılık günü etkinliklerimiz her yıl olduğu gibi Anıtkabir Aslanlı Yol’un başında bir araya gelip beyaz önlüklerimizin giyilmesini takiben mozoleye çelenk bırakma merasimiyle başladı. Ardından Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz tören için Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 50. Yıl Konferans salonunda toplanıldı.

Törene Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İBİŞ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Ayşıl ÖZKAN, Ankara Çankaya Belediyesi Kaymakamı Sayın Kadir ÇAKIR, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülbin ÖZÇELİKAY, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay ERDOĞAN ORHAN, Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Terken BAYDAR, Fakülte öğretim üyeleri, Ankara Eczacı Odası Yönetim Kurulu üyelerimiz ve  kamusal, özel sektör ve eczane sahibi meslektaşlarımız ile öğrenciler de katılım sağladı. Törende meslekte 30, 40, 50. yılını dolduran meslektaşlarımıza plaket takdim edildi. Akademik aşama kaydeden meslektaşlarımıza biniş giydirildi ve başarı belgeleri verildi. 14 Mayıs Eczacılık Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen futbol ve basketbol spor müsabakalarında dereceye giren takımların kupaları verildi. Törenin ardından Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Yemekhanesinde öğle yemeği yenilip, öğleden sonra “Eczacılıkta (Mesleki ve Sektörel) Güncel Konuların Her Yönüyle Değerlendirilmesi” konulu panelle devam etti. Panelde Moderatör Önceki Dönem TBMM İstanbul Milletvekili ve TEB Eski Başkanı Ecz. Mehmet DOMAÇ, konuşmacılar TİTCK Başkanı Dr. Hakkı GÜRSÖZ, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülbin ÖZÇELİKAY, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan ÇOLAK, Türkiye İlaç Sanayi Derneği Başkanı Ecz. Cengiz CELAYİR yer aldı. Oldukça verimli geçen panelin ardından 14 Mayıs Eczacılık Günü programı kapsamında Geleneksel 14 Mayıs Eczacılık Günü Balosu Sanatçı Öykü GÜRMAN’ın sahne alması ile eğlenceli bir geceyle son buldu.