Odamız Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Eczanelerde Satılması ile İlgili Görüşlerini Sundu

Odamız Yönetim Kurulu, tıbbi ve aromatik bitkilerin eczanelerde satılması ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilmesi planlanan bir proje ile ilgili görüşlerini iletmek üzere, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkanlığı ve Tarım Kredi Kooperatifleri Yetkilileri ile bir araya geldi.

Odamız ve Bakanlık arasında 11 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda, Bakanlık tarafından 2015 yılında başlatılan "Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Projesi" kapsamında bu zamana kadar 40'ın üzerinde bitkinin üretildiği bilgisi verildi.

Söz konusu projede; üretilen bu bitkilerin yapılacak bilimsel çalışmalar ile farmakopeye uygun hale getirilip, eczaneler aracılığı ile piyasaya sunulması planlanmaktadır.

Odamız, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Tarım Kredi Kooperatifleri ile yapılacak olan koordineli çalışmalarda, bu bitkilerin; güvenli, kaliteli ve sürdürülebilir bir şekilde eczanelerde satışa uygun hale getirilmesi için görüşlerini bildirecektir.

Konu ile ilgili gelişmeler siz değerli eczacılarımız ile paylaşılacaktır.